otan kapois den simfonei mazi soy den simenei oti einai asxetos kai esy o sxetikos.exo kanei arketes metatropes sto diko mou tuono kai ena einai sigoyro.mono me telika kai filtro einai misi douleia.otan baleis laimoys kai kana commander tha katalabeis ti thelo na po.sorry gia ta greekglish alla den exei ellhnikoys xarakthres edo.

Δεν σε είπα άσχετο. Απάντησα στο ειρωνικό ποστ σου βάζοντας την δυναμομέτρηση που δείχνει ότι τα Tuono με το μοτέρ V990RR μπορούν να πάρουν εύκολα τα άλογα που αμφισβήτησες. Αλλο το να λες μισή δουλειά και άλλο να λες αποκλείεται. Δεν αμφισβήτησα τα οφέλη του PCIII και της ολόσωμης. Αυτό που είπα και που μπορεί να το δει κάποιος σε δεκάδες δυναμομετρήσεις στο AF1 είναι ότι με ένα λογικότατο κόστος αυτά τα μοτέρ βγάζουν 7-10 άλογα παραπάνω από stock.
Πιθανόν να αποκλείεται στο Tuono 02-05 που αν δεν μπουν εξατμίσεις από λαιμούς (αφού δεν βγάζει 2->2) δεν πρόκειται ούτε τα άλογα να βγάλεις ούτε την τρύπα να στις μεσαίες να κλείσεις.Τα tuono όμως, όπως και τα Mille με λαιμούς 2->2 έχουν σαφώς μικρότερο όφελος. Αν έχεις δεί τις
μετρήσεις που είχαμε κάνει εγώ, ο backys και ο theok θα δεις ότι το μηχανάκι του backy που φόραγε ολοσωμες είχε 3 άλογα παραπάνω απ΄το δικό μου και 1,5-2 απ του theok και αυτό πάνω απ΄τις 9.500 -10.000 που έτσι κι αλλιώς το Mille δουλεύει καλύτερα λόγω μακρύτερου ram-air.
Αυτά που ξέρω προσπαθώ να τα τεκμηριώνω. Αν διαφωνείς με τα λεγόμενα μου ευχαρίστως να ακούσω τις διαφωνίες σου σε ότι αφορά τις βελτιώσεις των μοτέρ V990RR.