05/02/12, 16:43Τελευταίο μέλος: fanis160

Αποστολέας Θέμα: Χαμηλωμα ΜΑΝΑ  (Αναγνώστηκε 940 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Jpsplus

• Trade Count: (0)
  • Ενεργό μέλος
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Φύλο: Άντρας
    • Μοντέλο:Mana 850
Χαμηλωμα ΜΑΝΑ
« στις: 13/04/10, 13:37 »
για οποιον ενδιαφερεται κυκλοφορει ενα κιτ χαμηλωματος 2.5cm μπροστα-πισω απο την hyperpro.
κοστιζει 259 ευρω και περιλαμβανει ελατηρια προοδευτικα μπροστα και λαδια και πισω μονο προδευτικο ελατηριο και κανει για ολα τα ΜΑΝΑ και τα GT.

η διαφορα σε υψος ειναι αισθητη. οσο για τη ολη συμπεριφορα εχει αλλαξει γιατι το λαδι απο 5αρι το δινει 15αρι.
αυτο το βαζεις και δοκιμαζεις ειναι αρκετα πιο "σκληρο".

το σημαντικο ειναι οτι με λιγη προσοχη δεν θελει "κοψιμο" το πλαγιο σταντ, και το κεντρικο λειτουργει το ιδιο καλα.

οπτικα δεν αλλαζει κατι εκτος οτι το ελατηριο γινεται μπλε. (εκτος αν βγαινει και σε αλλα χρωματα)

Αποσυνδεδεμένος Byron

• Δραστήριο μέλος
  • Τόπος: Πειραιάς
    • Μοντέλο:RSV Tuono 1000
Απ: Χαμηλωμα ΜΑΝΑ
« Απάντηση #1 στις: 13/04/10, 15:20 »
Και για πιό λόγο να κάνει κάποιος κάτι τέτοιο (εκτός της περίπτωσης να είναι 1.60ο αναβάτης)?? :thnk:

Αποσυνδεδεμένος bros400pgm

• ΧΟΝΤΡΟΣ πονος λεμε
  • Μόνιμο μέλος
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
  • RSV Factory RULESSSSSSSSSS
    • Μοντέλο:RSV 1000 R FACTORY
« Απάντηση #2 στις: 13/04/10, 15:33 »
και 1.60 να ειναι ο αναβατης, με αυτον τον τροπο, ουσιαστικα χανεις mm διαδρομης των αναρτησεων, με ο,τι μπορει να συνεπαγεται αυτο.

APRILIA BIKERS HELLAS - PORTAL

« Απάντηση #2 στις: 13/04/10, 15:33 »

Αποσυνδεδεμένος Jpsplus

• Ενεργό μέλος
« Απάντηση #3 στις: 13/04/10, 17:56 »
Και για πιό λόγο να κάνει κάποιος κάτι τέτοιο (εκτός της περίπτωσης να είναι 1.60ο αναβάτης)?? :thnk:

για τον απλουστερο και τον προφανη λογο............. γιατι ετσι τον βολευει.
γιατι τη μοτοσυκλετα την πηρε να την απολαμβανει και οχι να τον "ζοριζει" και γιατι μερικοι κοντοι(ες) ειναι ψηλοτεροι(ες) απο αλλους

...........ανευ σημασιας αλλα βρηκα την αφορμη να μετρηθω απο περιεργεια ........... ειμαι παραπανω.

Αποσυνδεδεμένος Eva

• Ενεργό μέλος
  • Τόπος: Αθηνα
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #4 στις: 30/04/10, 20:11 »
Εγω παιδια που ειμαι 1,70 δεν μπορω να πω πως βολευομαι με το υψος της μηχανης και δεν θα με χαλαγε καθολου να την χαμηλωσω :ohyes:
Απλα θελω να ρωτησω αν ειναι ασφαλες αυτο το εγχειρημα...αν βεβαια το εχει επιχειρησει κανεις!!!
Is there anybody listening,is there anyone to see what's going on...???

Αποσυνδεδεμένος Byron

• Δραστήριο μέλος
« Απάντηση #5 στις: 30/04/10, 21:41 »
Αν το χαμήλωμα γίνει και εμπρός και πίσω το ίδιο, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Αποσυνδεδεμένος Jpsplus

• Ενεργό μέλος
« Απάντηση #6 στις: 15/05/10, 20:50 »
Εγω παιδια που ειμαι 1,70 δεν μπορω να πω πως βολευομαι με το υψος της μηχανης και δεν θα με χαλαγε καθολου να την χαμηλωσω :ohyes:
Απλα θελω να ρωτησω αν ειναι ασφαλες αυτο το εγχειρημα...αν βεβαια το εχει επιχειρησει κανεις!!!

εγω την εκανα την αλλαγη και δεν ειδα κανενα προβλημα εκτος ισως οτι το μπροστινο εγινε αρκετα βαρυ. αντι να βαλεις το λαδι που σου δινει βαλε 10αρι.και θα ειναι ενταξει.
θελει λιγη προσοχη μετα στην στηριξη γιατι η μηχανη ειναι τωρα λιγο πιο ορθια.

APRILIA BIKERS HELLAS - PORTAL

« Απάντηση #6 στις: 15/05/10, 20:50 »

Αποσυνδεδεμένος MakisRC51

• Trade Count: (+5)
  • Δραστήριο μέλος
  • Τόπος: Κάτ' απ' τ'αυλάκ'
  • http://www.mototrail.net
    • Μοντέλο:Αλλο
    • Moto Trail
« Απάντηση #7 στις: 15/05/10, 21:10 »
Εγω προσωπικα συμφωνώ με τον Κοσμα

και 1.60 να ειναι ο αναβατης, με αυτον τον τροπο, ουσιαστικα χανεις mm διαδρομης των αναρτησεων, με ο,τι μπορει να συνεπαγεται αυτο.

Οπως διαπιστωνεται, η αναρτηση γινεται πιο σκληρη.Το μακτρο της πισω και τα καλαμια στην εμπρος διανύουν μικροτερη διαδρομη (αραγε το sag το μετρησες  :thnk:)

Αυτο σημαινει οτι εχει πιο αργη αντιδραση στις φυσικες μεταβολλες και αντιδρασεις (λακουβες,φρεναρισμα) και μικροτερη πληροφορηση στη λεπτομερεια.Φανταζομαι οτι και με 2καβαλο θα ειναι ακομη χειροτερα.

Πως ξερω (σαν υποτιθεμενος κατοχος) οτι δεν αλλαξαν καποια χαρακτηριστικα της γεωμετριας της μοτοσυκλετας?
Γεωμετρια δεν ειναι μονο το ιχνος και η καστερ......
« Τελευταία τροποποίηση: 15/05/10, 21:22 από MakisRC51 »

Αποσυνδεδεμένος Byron

• Δραστήριο μέλος
Απ: Απ: Χαμηλωμα ΜΑΝΑ
« Απάντηση #8 στις: 15/05/10, 21:44 »
Πως ξερω (σαν υποτιθεμενος κατοχος) οτι δεν αλλαξαν καποια χαρακτηριστικα της γεωμετριας της μοτοσυκλετας?

H γεωμετρία δεν αλλάζει, εφόσον το χαμήλωμα γίνει παράλληλα εμπρός και πίσω. Προφανώς επηρεάζονται προς το χειρότερο οι αναρτήσεις εφόσον μικραίνει η διαδρομή τους, ενώ επίσης κατά διαόλου πηγαίνει και η προοδευτικότητα του μοχλικού πίσω, εφόσον χρησιμοποιηθεί κιτάκι χαμηλώματος (dog bones).
To μόνο γεωμετρικό χαρακτηριστικό που αλλάζει είναι το κέντρο βάρους που κατεβαίνει προφανώς.

Η απορία μου είναι γιατί να μπει κάποιος σε μια τόσο περίπλοκη διαδικασία, από τη στιγμή που το χαμήλωμα του ύψους μπορεί να το πετύχει με έναν καλό ταπετσέρη που θα χαμηλώσει το ύψος της σέλας.  :thnk:

Αποσυνδεδεμένος Σαρτζετακης Γιαννης

• Πρόσφατο Μέλος
  • **
  • Τόπος: χανια κρητης
  • apriliabikers.gr
Απ: Απ: Χαμηλωμα ΜΑΝΑ
« Απάντηση #9 στις: 11/05/11, 16:00 »

H γεωμετρία δεν αλλάζει, εφόσον το χαμήλωμα γίνει παράλληλα εμπρός και πίσω. Προφανώς επηρεάζονται προς το χειρότερο οι αναρτήσεις εφόσον μικραίνει η διαδρομή τους, ενώ επίσης κατά διαόλου πηγαίνει και η προοδευτικότητα του μοχλικού πίσω, εφόσον χρησιμοποιηθεί κιτάκι χαμηλώματος (dog bones).
To μόνο γεωμετρικό χαρακτηριστικό που αλλάζει είναι το κέντρο βάρους που κατεβαίνει προφανώς.

Η απορία μου είναι γιατί να μπει κάποιος σε μια τόσο περίπλοκη διαδικασία, από τη στιγμή που το χαμήλωμα του ύψους μπορεί να το πετύχει με έναν καλό ταπετσέρη που θα χαμηλώσει το ύψος της σέλας.  :thnk:
+1 ;)
mana...ειναι μονο μια!

Αποσυνδεδεμένος Eva

• Ενεργό μέλος
« Απάντηση #10 στις: 24/05/11, 15:29 »
"Η απορία μου είναι γιατί να μπει κάποιος σε μια τόσο περίπλοκη   διαδικασία, από τη στιγμή που το χαμήλωμα του ύψους μπορεί να το πετύχει   με έναν καλό ταπετσέρη που θα χαμηλώσει το ύψος της σέλας."

Γιατι πολυ απλα και με χαμηλωμα της σελας απλα εγω παταω στις μυτες ακομα...και ας ειμαι 1.70
Παρεπιπτοντως παρατηρησα οτι ελαχιστες ειναι οι μηχανες που θα μπορουσαν να αγορασω αφου στις περισσοτερες δεν παταω καλα...ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ προς το γυναικειο φυλλο θα ελεγα.... :P :tez: :pray:

Συνδεδεμένος faraway

• Trade Count: (+1)
  • Δραστήριο μέλος
  • Τόπος: ΑΡΤΑ
  • It s all a matter of opinion !!
    • Μοντέλο:ETV 1000 Caponord
    • Faraways MotoWays
« Απάντηση #11 στις: 24/05/11, 15:33 »
"Η απορία μου είναι γιατί να μπει κάποιος σε μια τόσο περίπλοκη   διαδικασία, από τη στιγμή που το χαμήλωμα του ύψους μπορεί να το πετύχει   με έναν καλό ταπετσέρη που θα χαμηλώσει το ύψος της σέλας."

Γιατι πολυ απλα και με χαμηλωμα της σελας απλα εγω παταω στις μυτες ακομα...και ας ειμαι 1.70
Παρεπιπτοντως παρατηρησα οτι ελαχιστες ειναι οι μηχανες που θα μπορουσαν να αγορασω αφου στις περισσοτερες δεν παταω καλα...ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ προς το γυναικειο φυλλο θα ελεγα.... :P :tez: :pray:

Εντάξει ρε συ ...ξέρεις και πόσοι άντρες μετά βίας ξεπερνούν το 1,70  :D

Εμένα με θυμάμαι στο super tenere μόνο μια φορά να έχω ακουμπήσει και τα δύο μου πόδια κάτω , όταν το είχα δικάβαλο και φορτωμένο για διακοπές ... :h22: :h22:

Απλά με το καιρό μαθαίνεις να στηρίζεσαι στο ένα χρησιμοποιώντας το πόδι σου ως πλαινό σταντ  :P
Faraways MotoWays Blog     +    MyYouTubeChannel         

Αποσυνδεδεμένος Eva

• Ενεργό μέλος
« Απάντηση #12 στις: 24/05/11, 16:08 »
Δεν εχω  καποιο προβλημα με το ποσο παταω κατω αλλα πραγματικα θα με βοηθουσε εαν πατουσα καλυτερα...τη μηχανη την εχω 3 χρονια οποτε εχω βρει ολες τις λυσεις για τετοιου ειδους προβληματα...ευτυχως!αλλα συνεχιζω να λεω ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ...θελετε μονο οι αντρες να καβαλατε μηχανες!!!!λευτερια στις γυναικες μηχανοβιες χαχα :D :P :P :P !!!!!!!!!!