APRILIA BIKERS HELLAS

Aprilia 650cc - 50cc Motorcycles => Pegaso Trail / Strada / Factory => Μήνυμα ξεκίνησε από: Tom Galat στις Σεπτέμβριος 09, 2023, 10:59:28 μμ

Τίτλος: Κόκκινο λαμπάκι, κοψίματα και σβήσιμο
Αποστολή από: Tom Galat στις Σεπτέμβριος 09, 2023, 10:59:28 μμ
Καλησπέρα.. Είχα ξαναναφέρει κάτι κοψίματα που μου έκανε το καινούργιο strada που πήρα... Εν τέλη το πήγα σε μάστορα και θεώρησε πως έχει να κάνει με τη βενζίνη και η τρόμπα που είχε το μηχανάκι ήταν άχρηστη και εν τέλη την άλλαξε μαζί με το φίλτρο... Παρολαυτα το μηχανάκι συνεχιζει να το κάνει κοψιματα όταν είναι ζεστό κυρίως και κάποιες φορές να καταλήγουν σε σβησιμο... Επίσης εκείνες τις στιγμές μου ανάβει το κόκκινο το λαμπάκι το τριγωνακι με το θαυμαστικό. Το συγκεκριμένο λαμπάκι αναβοσβήνει και όταν είναι σβηστό το μηχανάκι αλλά νομίζω αυτό είναι άσχετο... Γενικότερα έψαξα λίγο και υποθέτω ότι μπορεί να έχει να κάνει με τον κεντρικό διακόπτη ή με κάτι άλλο ηλεκτρικό τύπου μπουζί.. Εάν γνωρίζει κάποιος κάτι, ας το αναφέρει και τι κόστος παίζει ν χει.
Τίτλος: Απ: Κόκκινο λαμπάκι, κοψίματα και σβήσιμο
Αποστολή από: john_kerasi στις Σεπτέμβριος 10, 2023, 12:07:11 μμ
Αν είναι ο διακόπτης τότε στα στιγμιαία κοψίματα θα σβήνει κι το καντράν και όλα τα ρεύματα της μηχανής. Αν όχι ισως είναι κάτι άλλο.  Για να τσεκάρεις αν είναι ο διακόπτης, άναψε τον (δε χρειάζεται να βάλεις τον κινητήρα σε λειτουργία) και στρίψει το τιμόνι τέρμα δεξιά και μετά τέρμα αριστερα. Μετά ξένα δεξιά και ξανά αριστερα. Κάνε το τρεις τέσσερις φορες για να σιγουρευτείς. Αν δεις να κόβονται τα ρεύματα έστω και στιγμιαία τότε bingo!
Αν όχι τότε θα είναι κάτι άλλο.
Τίτλος: Απ: Κόκκινο λαμπάκι, κοψίματα και σβήσιμο
Αποστολή από: P for pegaso στις Σεπτέμβριος 12, 2023, 12:51:53 πμ
Να τσεκάρεις και τις ασφάλειες μήπως κάποια δεν κάνει καλή επαφή.
Τίτλος: Απ: Κόκκινο λαμπάκι, κοψίματα και σβήσιμο
Αποστολή από: Tom Galat στις Σεπτέμβριος 12, 2023, 10:00:35 μμ
Μάγκες ευχαριστώ για τις απαντήσεις αρχικά.. Τις τελευταίες 3 μέρες δεν μου το έκανε καθόλου, μέχρι που σήμερα το ξαναέκανε πάλι και έσβησε αρκετές φορές κάνοντας πιο πριν αυτό σα να πατάω γκάζι και να το αφήνω, ταυτόχρονα το στροφόμετρο έπαιζε ανεβοκατεβαινε αρκετά... Μεθαύριο είμαι για μηχανικό, πιθανολογώ πρόκειται για κάτι ηλεκτρικό... Αλλά το κακό είναι ότι μπορεί να μην του το εμφανίσει και να το βγάλει σε μένα πάλι την άλλη εβδομάδα.
Τίτλος: Απ: Κόκκινο λαμπάκι, κοψίματα και σβήσιμο
Αποστολή από: P for pegaso στις Σεπτέμβριος 13, 2023, 12:12:55 μμ
Οπως και να χεί, πρέπει να το δει οπωσδήποτε ο μηχανικός.
Ελπίζω μονο να μην έχει πρόβλημα ο εγκέφαλος, γιατί θα τσούξει οικονομικά.
Τίτλος: Απ: Κόκκινο λαμπάκι, κοψίματα και σβήσιμο
Αποστολή από: Tom Galat στις Σεπτέμβριος 21, 2023, 08:39:06 μμ
Μάγκες, το χω πάει σε συνεργείο, μου άλλαξε τρόμπα βενζίνης γτ δεν έκανε δουλειά ή πριν αλλά τελικά δεν ήταν αυτό, μου ρύθμισε τα ηλεκτρικά κ έσβησε τις βλάβες κ μου άλλαξε έναν αισθητήρα αλλά συνεχίζει ν μου το κάνει ο τύπος μου πρότεινε ν πάω σε ηλεκτρολόγο γιατί είναι φουλ πειραγμένο στα ηλεκτρικά... Εντωμεταξύ μέχρι στιγμής μου έχουν πάρει 374 ευρώ κι το πρόβλημα δεν έχει λυθεί.. Ξέρει κάνειςς κάνα καλό ηλεκτρολόγο Αθήνα :
Τίτλος: Απ: Κόκκινο λαμπάκι, κοψίματα και σβήσιμο
Αποστολή από: DI.G στις Σεπτέμβριος 21, 2023, 11:19:45 μμ
Για δες και την κατασταση της μπαταριας / πηνια / ανορθωτη και αμα την φορτιζουν σωστα.
Τίτλος: Απ: Κόκκινο λαμπάκι, κοψίματα και σβήσιμο
Αποστολή από: Tom Galat στις Οκτώβριος 02, 2023, 06:02:26 πμ
Εν τέλη το πρόβλημα με τα κοψιματα λύθηκε αλλά δημιουργήθηκε άλλο.. Σβήνει όταν είναι κρύα.. Και για τα πρώτα 7 λεπτά πρέπει να μαρσαρω για να μη σβήσει στις χαμηλές στροφες ή στο κενό όταν αλλάζω ταχυτητα, εάν ζεσταθεί μετά δεν έχει κανένα θέμα.
Τίτλος: Απ: Κόκκινο λαμπάκι, κοψίματα και σβήσιμο
Αποστολή από: john_kerasi στις Οκτώβριος 02, 2023, 05:35:57 μμ
Το μηχανάκι το έχεις καιρό; Μήπως πρέπει μα βρεις έναν αξιόπιστο μάστορα να του κανεις ένα γενικό σέρβις και μετα να δεις πως συμπεριφέρεται;
Τίτλος: Απ: Κόκκινο λαμπάκι, κοψίματα και σβήσιμο
Αποστολή από: zisakos_1986 στις Οκτώβριος 02, 2023, 09:12:40 μμ
Θα συμφωνούσα με το Διονύση. Ταλαιπωρείσαι αρκετά και άκρη δεν βλέπω να έχεις βγάλει. :bye: