APRILIA BIKERS HELLAS
Aprilia 650cc - 50cc Motorcycles => Pegaso 650 Cube and IE => Μήνυμα ξεκίνησε από: apriliabikers.gr στις Νοέμβριος 06, 2005, 12:03:03 πμ
-
Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να ζητήσω κι εγώ την συμβουλή από όποιον σας ξέρει κάτι.
Να μη λέω μόνο εγώ συμβουλές και tips, τώρα πέστε μου παρακαλώ αν ξέρετε κι εμένα.
Λοιπόν, σήμερα Σάββατο πήγα κι ήρθα Λαμία, κατά την διαδρομή παρατήρησα το εξής φαινόμενο.
Μικρές σταγόνες λαδιού στην ζελατίνα μπροστά (ανεμοθώρακα) από την μέσα μεριά.
Μετά από ένα δυο στάσεις διαπίστωσα ότι προέρχονται από αυτό το σημείο όπως στο σχέδιο.
(http://www.geocities.com/apriliaclubteam/oiltank2.gif )
Μη βιασθείτε να βγάλετε συμπέρασμα ότι έχει πρόβλημα η τάπα λαδιού, διότι το έλεγξα, και εκτός του ότι ήταν καλά βιδωμένη, το λάδι δεν έβγαινε από εκεί αλλά από το πλαστικό διακοσμητικό που έχει γύρω της. Δηλαδή ερχόταν από κάτω.(παρατηρήστε το κύκλο στο σχέδιο).
Αυτό γινόταν κάθε φορά που η ταχύτητα μου ήταν πάνω από 120-130 χλμ α/ω. Όταν έκοβα και πήγαινα σταθερά δεν έβγαζε από ‘κει τίποτα. Μόλις άνοιγα και πλησίαζα τα 130 χλμ α/ω άρχιζε πάλι να βγάζει το λαδάκι.
Αυτό εξ αιτίας του αέρα, στροβιλιζόταν και πήγαιναν μικρές σταγόνες επάνω στην ζελατίνα.
Όσο πήγαινα οι σταγόνες αυξάνονταν, και ήταν η πρώτη φορά που παρακαλούσα αυτά τα «μαυράκια» που έβλεπα να ήταν μυγάκια αλλά δεν…..
Τι έχετε κατά νου?
Κυριακή πρωί πάντως αρχίζω το λύσιμο για να δω από πού ξεκινούσε το λάδι, και με τον αέρα ανάλογα την ταχύτητα το ανέβαζε επάνω και το έβγαζε από εκεί .
Για να δω τώρα που σας έβαλα δύσκολα θα το βρει κανείς πριν αρχίσω και τελειώσω το λύσιμο?
-
Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι μου συνέβη κάτι παρόμοιο, αλλά ήταν το λαστιχάκι της τάπας. Το οποίο είχε κοπεί σ' ένα σημείο, αλλά έπρεπε να το δεις λίγο προσεκτικά για να το καταλάβεις. Με το κομμένο λαστιχάκι, σταγονίδια λαδιού έβγαιναν με πίεση από το σημείο που η τάπα εφαρμόζει στο στόμιο, ακόμα κι αν την είχα βιδώσει μ' όλη μου τη δύναμη. Η κατάσταση γινόταν χειρότερη ανεβάζοντας στροφές στον κινητήρα, επειδή ανέβαινε η πίεση του λαδιού.
Επαναλαμβάνω ότι ο λαστιχένιος δακτύλιος έδειχνε ΟΚ σ' όλη την περιφέρειά του, εκτός από ένα σημείο όπου είχε κοπεί. Τον άλλαξα και όλα καλά.
Εσύ τώρα φαίνεται να έχεις άλλο πρόβλημα. Περιμένουμε, λοιπόν, τα χιλιόμετρα :-o στα οποία σου συνέβη (για να ετοιμαζόμαστε), καθώς και... τη λύση του! :lol:
-
Χι...χι...υπάρχει συνεννόηση και αλληλοκάλυψη βλέπω, έτσι συνφορουμίτες μου...??? :-D :-D :-D
-
Λοιπόν , κατ’ αρχήν ευχαριστώ τον harlek που με έβγαλε από την διαδικασία να «λύσω» την μηχανή.
(κερνάω καφέ!!! :pint: )
Όπως μου πρότεινε έριξα πάλι μια προσεκτικότερη ματιά στο λαστιχάκι της τάπας…..
(http://www.geocities.com/apriliaclubteam/oiltank1.jpg)
....κι εκεί που το είχα στα χέρια....
(http://www.geocities.com/apriliaclubteam/oiltank2.jpg)
....κάνει ένα «τσακ» και φεύγει...
(http://www.geocities.com/apriliaclubteam/oiltank3.jpg)
Το πρώτο μέρος του προβλήματος λύθηκε.
Τι κάνουμε τώρα με το δεύτερο μέρος αν είναι Κυριακή και δεν μπορούμε να βρούμε πουθενά λαστιχάκι?
Ιδού η λύση:
(http://www.geocities.com/apriliaclubteam/oiltank4.jpg)
Βάζουμε αρκετή ποσότητα (χωρίς να το παρακάνουμε) TEFLON στις βόλτες της τάπας και μετά……ΚΑΛΕΣ ΒΟΛΤΕΣ!!!!:-D :-D :-D
Αυτό θα το βάλω και στο ποστ με την «συλλογή» τα
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΗΓΑΣΟΥ 650ie (http://apriliabikers.wcnetwork.net/html/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=276&forum=37)για να το ‘χουμε να το βλέπουμε. :-D :-D
-
Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα κι εγώ κάποια στιγμή σε ταξίδι στην Εθνική και αναρωτιώμουν τί θέλουν τόσα μυγάκια στη ζελατίνα, μέχρι που σταμάτησα σε μια καντίνα για να τη καθαρίσω και κει διαπίστωσα ότι πρόκειται για λάδι που φεύγει από τη τάπα.Σφήνωσα πρόχειρα μια χαρτοπετσέτα και άρχισα να ψάχνω για κανά βεζινάδικο ή και βουλκανιζατέρ μπας και βρώ τίποτα πεταμένες σαμπρέλες, όπως κι έγινε. Εκοψα ένα δαχτυλιδάκι στο μέγεθος του κομμένου o - ring και όλα τέλεια, να μη πω καλύτερα κι απο πρίν. Για καλό και για κακό πάντως στον ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ -ΑΜΠΛΙΑΝΙΤΗ Σερρών 90 (Κολωνός), τηλ. 210- 5151111, μπορείτε να προμηθευτείτε OR - VITON 21.82 * 3.53mm (κωδ. είδους 11913 00) προς 0,4Ε το τεμάχιο, πάρτε καμμιά δεκαριά, κρατήστε δυό - τρία για ανταλλακτικά και κάντε τα υπόλοιπα πρωτοχρονιάτικα δώρα. Για τα αυθεντικά Aprilia κρατάω κάποιες επιφυλάξεις. Μετά από αυτά που διάβασα και από σας, πιστεύω πως δε πρόκειται για αστοχία υλικού, αλλά για συνειδητή επιλογή. Δυσπιτείτε !!! κάνει καλό στην υγεία σας (και στη τσέπη σας).