APRILIA BIKERS HELLAS
Aprilia 650cc - 50cc Motorcycles => Pegaso 650 Cube and IE => Μήνυμα ξεκίνησε από: hajate στις Ιανουάριος 07, 2018, 05:39:18 μμ
-
Τις Καλησπέρες μου και καλή χρονιά,
Μένω Αυστρία και αγόρασα πέρυσι τέτοια εποχή ένα Pegaso Cube υπερπέννα για 950 €. Ο τύπος που το είχε, ήταν ο τοπικός μάστορας σε ένα χωριό και ήταν πραγματικά σε εκθεσιακή κατάσταση, δίπλα στις άλλες 3 μηχανές του. Το σπίτι του δε, το όνειρο κάθε DIYer από χώρο και εργαλεία. Το μηχανάκι δεν μου έβγαλέ μέχρι τώρα κανένα πρόβλημα με καθημερινή χρήση όλο το χρόνο (συν εκδρομές κλπ). Παίρνει μπρός ακόμα και με -7 με τη μία.
Τις μηχανές μου τις συντηρώ εδώ και χρόνια μόνος μου, εάν δεν ξέρω τι φταίει διαβάζω, σπάω το κεφάλι μου αγοράζω κανένα καινούριο εργαλείο και προχορώ. Μακροπρόθεσμα μου έχει βγεί πολύ φθηνότερο και ευχάριστο από τα συνεργεία. Εδώ όμως έχω πραγματικά κωλώσει καθώς κανένα μάνουαλ δεν νομίζω να μπορεί να μου δώσει λύση.
Πριν από 3 βδομάδες άρχισε ξαφινκά να μπερδεύει/ρετάρει μόλις δίνω γκάζι, ενώ στο ρελαντί δουλεύει μιά χαρά. Να βγάζει έναν μπαμ μπαμ μπαμ ήχο από την εξάτμηση και να ρετάρει τόσο έντοναπου μοιάζω να έχω καβαλήσει ταύρο σε ροντέο. Το περίεργο είναι ότι μόλις πατήσω μπρός η πίσω φρένο, και ενεργοποιηθεί το λαμπάκι, δουλεύει κανονικά. Επίσης εάν βγάλω αριστερό φλάς δουλεύει κανονικά ο κινητήρας, αλλά όχι το φλας (το μπροστά μένει σβηστό, το πίσω αναμένο και το λαμπακι στο καντράν αναμένο). Η μπαταρία, ο ανορθωτής, τα πηνία κλπ είναι όλα μέσα στο εύρος μέτρησης του μάνουαλ. Η ηλεκτρονική έχει μόνο έναν συνδιασμό ακροδεκτών που βγάζει αποτέλεσμα διαφορετικό από το αναγεγραμμένο στο μάνουαλ αλλά κατά πολύ λίγο.
Νομίζω ότι κάπου υπάρχει ένα βραχυκύκλωμα αλλά δεν ξέρω πως να το εντοπίσω και να το απομονώσω. Καμιά ιδέα για το τι μπορεί να είναι η πως μπορώ να το αποσφαλματώσω; Πολύμετρα, εργαλεία κλπ παίζουν όλα.
Χαιρετώ σας,
Hajate
-
Καταρχήν μπράβο για την θετική σου στάση! Γιατί έτσι πρέπει! Ξεκινώντας απλά τις σκέψεις και αναμένοντας και άλλες από αλλα άτομα εδώ πολύ πιό έμπειρα από εμένα στον Πήγασο, θα έλεγα να σηκώσεις το ντεπόζιτο και να τσεκάρεις την καλωδίωση, αν δεν το έχεις κάνει ήδη βέβαια, από τα αριστερά του σκελετού που από εκεί περνάνε τα φλας για πίσω καθώς και το φρένο αλλά και του πολλαπλασιαστή! Εγώ πάντως όταν την πήρα, είχα ένα θεματάκι-ξυμμένο καλώδιο όπου βέβαια δεν είχα κάποιο πρόβλημα αλλά ήταν υποψήφιο!
Και βλέπουμε 
Στάλθηκε από το LG-M700 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλησπέρα!!!! Δν έχω ιδέα από το δικό σου μηχανάκι αλλά θα κοιταγα πρώτα ότι κεντρική φίσα υπάρχει κ έπειτα θα έβαζα χέρι στς πλεξούδες από τους διακόπτες και του κλειδιού......
-
Ευχαριστώ για την αλληλεγγύη,
@ Pegasakidis: Τι μέτρηση να πάρω και από που; Επίσης, τι είναι λογικό και τι είναι προβληματικό σαν αποτέλεσμα μέτρησης; Λ.χ να μετρήσω αντίσταση από τους ακροδέκτες των πρασίνων καλωδίων πίσω από τη μάσκα με τη γείωση μπας και βραχυκύκλωσε; Να μετρήσω του ίδιους ακροδέκτες με αυτούς της ηλεκτρονικής μπας και κάποιο βραχυκύκλωμα μπερδεύει το αβάνς; Η να κάνω το ίδιο με το πηνίο ανάφλεξης (ignition coil, ελληνιστί το ξέχασα) μπας και η σπίθα δεν φτάνει ποτέ στο μπουζί; Η ...
Όπως καταλάβατε το πρόβλημά μου είναι ότι έχω πελαγώσει και δεν ξέρω τι να κάνω και με ποιά σειρά.
-
καλησπερα κ καλη χρονια. αλλαξε ανορθωτη , αυτο φταει. ο παλιος πηγασος φοραει ηλεκτρονικη denso , κ οταν ο ανορθωτης υπερφορτιζει ή δεν κανει σωστη ανορθωση σε συνεχες, η ηλεκτρονικη κανει διακοπτομενη λειτουργεια, γι αυτο κ οταν του ζητας καταναλωσεις απο λαμπες το προβλημα ανεβαινει σε οριο στροφων.
μπορεις να αποσυνδεσεις την ασπρη φισσα των πηνειων ωστε να σταματησεις την φορτιση προσωρινα για να κανεις διαγνωση, βρισκεται ακριβως πανω απ την μπαταρια. αποσυνδεσε την κ καντο βολτα κανα 10λεπτο να το τσεκαρεις
-
Ευχαριστώ Bill,
Εμένα κάνει μάλλον το αντίθετο. Όταν ζητάω κατανάλωση απο δύο συγκεκριμένες λάμπες (αριστερό φλάς και φρένο), το πρόβλημα λύνεται. Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνιμο αλλά δείχνει να υπάρχει κάποιες μέρες και άλλες όχι. Επιπλέον, εάν εμφανίσει το πρόβλημα, μετά από περίπου μισή ώρα χρήσης δουλεύει κανονικά. Δεν ξέρω αν αυτό αλλάζει το συμπέρασμά, όπως και να έχει όμως, θα δοκιμάσω την συνταγή σου και θα επανέλθω.
-
Να τον ακούσεις τον bill, είναι ο γκουρού των Aprilia! Ανεπιφύλακτα
Στάλθηκε από το LG-M700 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
...και πρέπει να έχει δίκιο ο Bill. Και άλλες ηλεκτρικες καταναλώσεις «λύνουν» το πρόβλημα (φώτα κλπ). Δεν έχω κάνει το τεστ ακόμα αλλά είμαι σίγουρος ότι ο Bill θα βγεί δικαιομένος. Άργησα και να καταλάβω το
Bill: οταν του ζητας καταναλωσεις απο λαμπες το προβλημα ανεβαινει σε οριο στροφων
Σε αυτή τη περίπτωσηβλέπω τρείς λύσεις
1) Μαμά ανταλλακτικό (που αναμένεται να κρατήσει όσο το παλιό)
2) Αναβάθμηση (Shindengen FA020AA και ξεμπλέξαμε η κάνω λάθος;)
3) Απομίμα από Κίνα (πάρε 2 και το ένα καβάτζα μαζί με εργαλεία)
@ Bill: Οι πληροφορίες από εδώ http://cvieth.bplaced.net/motorrad_pegaso_3.html (http://cvieth.bplaced.net/motorrad_pegaso_3.html) αν και στα γερμανικά το κείμενο. Οι φωτογραφίες είναι αρκετά ενδεικτικές και το έχουν κάνει και σε F650 από ότι κατάλαβα. Ύπαρχει και λύση νούμερο 4;
Τις καλημέρες μου.
-
Τελικά πήρα ένα Shindongen FH020AA από https://motoelectrix.com/ (https://motoelectrix.com/)
Υποτείθεται ότι είναι σημαντική βελτίωση αν και κειμένεται στα λεφτά του μαμίσιου. Επίσης παίζουν πολλές κινέζικες φτηνές απομιμήσεις στην αγορά. Για να δούμε πότε θα φτάσει, πόσο μετατροπή χρειάζεται για να τοποθετηθεί και πόσο ποιοτικό ρεύμα πραγματικά παράγει.
-
Την καλυτερη δουλεια εκανες !!! :kalo:
Οχι Κινεζουρες για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο :ohyes:
Κι εγω απο εκει τον πηρα για το Capo, ηρθε σε 2 μηνες + κατι μερες και πληρωσα τελωνειο 25ευρω :dry: οπου εκει ειχε κολλησει
85 ευρω + 15 ταχυδρομικα + 25 τελωνειο, συνολο 125 και εχεις το καλυτερο :ohyes:
-
Ωραίος ρε Anesth,
Το μόνο δίλημμα ήταν μεταξύ αυτού(νου) που πήρα και του παρακάτω...
https://www.rmstator.com/en_ww/products/universal-mosfet-regulator-rectifier-50-amp-for-atv-motorcycle-snowmobile-watercraft-rm30510h# (https://www.rmstator.com/en_ww/products/universal-mosfet-regulator-rectifier-50-amp-for-atv-motorcycle-snowmobile-watercraft-rm30510h#)
...το οποίο δεν ξέρω αν έχει κάποια ουσιαστική βελτίωση η αν απλά αντέγραψαν και χαϊδεύουν υπερβολικά τα γένια τους. Εξού και η απόφαση να πάω στα σίγουρα.
-
O Jason στην motoelectrix εχει τα καλυτερα ειναι Japan και ειναι εξυπηρετικοτατος ;) :bye:
-
Τελικά πήρα ένα Shindongen FH020AA από https://motoelectrix.com/ (https://motoelectrix.com/)
Υποτείθεται ότι είναι σημαντική βελτίωση αν και κειμένεται στα λεφτά του μαμίσιου. Επίσης παίζουν πολλές κινέζικες φτηνές απομιμήσεις στην αγορά. Για να δούμε πότε θα φτάσει, πόσο μετατροπή χρειάζεται για να τοποθετηθεί και πόσο ποιοτικό ρεύμα πραγματικά παράγει.
τι μεταφορικά σε χρέωσε ; ; ;
ευχαριστώ ! ! !
-
Για Αυστρία 34$. Σου προστείθεται το ποσό πριν πληρώσεις.
-
ευχαριστώ !
:a016
-
Για να κλείνει το θέμα σωστά, πρέπει να αναφερθεί ότι η εγκατάσταση πήγε ρολόι κάνοντας μία εξτρά τρύπα στην περιχή της στάνταρ θέσης του ανορθωτή. Η σταθερότητα των βόλτ είναι εντυπωσιακή όλους τους μήνες που πέρασαν από την εγκατάσταση, και ο Mosfet FH020 ανορθωτής πραγματικά δεν ανεβάζει θερμοκρασία. Εάν το ξανάκανα από την αρχή, μάλλον θα τοποθετούσα έναν ανορθωτή σειράς σαν τον SH775 που σύμφωνα με αρκετές γνώμες του ίντερνετ, καταναλώνει λιγότερη ενέργεια, αν και ο ίδιος ανεβάζει περισσότερο θερμοκρασία από Mosfet. Ισως να έμπαινε κάπου εξωτερικά με περισσότερη ροή αέρα.
Ευχαριστώ για την στήριξη παιδιά. Ήταν μία τρομερή ευκαιρία για να πάρω μία γεύση της ηλεκτρολογικής πλευράς της μηχανής. Χωρίς τις καίριες υποδείξεις εδώ, θα χτύπαγα το κεφάλι μου στο τοίχο και μάλλον θα τα παράταγα.
Ώρα καλή.
-
Αμα σου πω οτι ακομα δεν αξιωθηκα να το βαλω τι θα πεις ;;; :D :P
Που θα παει θα το βαλω κι εγω ...... :hammer
-
Αμα σου πω οτι ακομα δεν αξιωθηκα να το βαλω τι θα πεις ;;; :D :P
Που θα παει θα το βαλω κι εγω ...... :hammer
Ολο τον Αυγουστο ειμαι free
-
Αμα σου πω οτι ακομα δεν αξιωθηκα να το βαλω τι θα πεις ;;; :D :P
Που θα παει θα το βαλω κι εγω ...... :hammer
Ολο τον Αυγουστο ειμαι free
Τωρα μετα τον 15Αυγουστο θα το λυσω και θα γινει της π@@τανας
Εαν θελεις τον ξερεις τον δρομο, ελα ....... :tez: :P