Τα συγκεκριμένα τα έχω ξαναγράψει... αλλά κάτι παίχτηκε και χάθηκαν....
Το ψήξανε τα παιδιά όσο μπορούσαν (και τους ευχαριστώ) να δουν τι έγινε μπας και μπορούσαν να το επαναφέρουν αλλά δεν σταθήκαμε τυχεροί, όποτε ξαναγράφω και ξαναπαραθέτω μερικά πολύ κατατοπιστικά λινκ σχετικά με ωτασπίδες και θόρυβο για κράνη.
Είναι ΠΟΛΥ σημαντικό να φοράμε ωτασπίδες στην μηχανή, ειδικά όταν είναι να καβαλήσουμε για μεγάλο διάστημα. Η έκθεσή μας σε θόρυβο πάνω από κάποια DB δημιουργεί μερική απώλεια ακοής μέχρι και κώφωση.
Οπότε όσο και να αντέχουμε τον θόρυβο στην βόλτα, όσο αθόρυβο και να είναι το κράνος, αν αγαπάμε τα αυτάκια μας οι ωτασπιδούλες είναι Must.
Δύο λινκ πολύ ενδιαφέροντα....
Μοτο και ΩτασπίδεςΚράνος και ΘόρυβοςΤα λινκ περιλαμβάνουν και άλλα χρήσιμα σχετικά με τα κράνη, όπως πως μπορούμε να μειώσουμε τον θόρυβο ενός κράνους.
Επίσης να σημειώσω, ότι υπάρχουν ωτασπίδες και ωτασπίδες, δεν μπαίνουμε σε φαρμακείο και περνούμε ότι μας δώσουν αλλά ότι είναι ποιο καλό για την περίπτωση που της θέλουμε. Δυστυχώς λίγοι είναι οι φαρμακοποιοί που θα μπορέσουν να μας συμβουλέψουν πάνω στο θέμα, οπότε το ψάχνουμε εμείς για εμάς. Όταν ψαχνόμουν και εγώ με τον θόρυβο (πάνε 5 και.. χρόνια) και έμπαινα στα φόρουμ και ρωτούσα, κάποιο παιδί μου είχε παραθέσει ένα λινκ με τεστ για ωτασπίδες πάνω στην μηχανή.
Το λινκ ήταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ με φοβερές αναλύσεις πάνω στο θέμα, τι κάνει κάθε είδος ωτασπίδας για ποιό σκοπό είναι φτιαγμένη, τι εύρος ήχου απομονώνει μια και υπάρχουν ωτασπίδες φτιαγμένες να "φράζουν" κάποιες συχνότητες μόνο, ανάλογα με το ενδιαφέρον και την έκθεση θορύβου που δέχεται ο χρήστης.
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να το βρω τώρα το λινκ για να σας το παραθέσω, αλλά έψαξα όσο μπορούσα και βρήκα άλλα σχετικά.
Τότε είχαν βγάλει ιδανικές για χρήση στην μηχανή αυτές από σφουγγαράκι και πρότειναν μάλιστα τις ΕΑR classic (ΤΟΤΕ), γιατί έκοβαν σημαντικά τις χαμηλές συχνότητες (θόρυβος του αέρα) και λιγότερο τις υψηλές, πχ. κόρνες, σειρήνες ασθενοφόρων, σφυρίχτρες αστυνόμων και ομιλία. (Εξαιρούνται οι βαρύτονοι

)
Χειρότερες είχαν βγει οι κέρινες γιατί "κόβουν" τα πάντα και επίσης μπορεί να δημιουργήσουν και απώλεια ισορροπίας!!!!
Οι συγκεκριμένες μονό για τον ύπνο
Από τότε βέβαια έχουν βγει πολλά άλλα προϊόντα σχετικά με το θέμα μας, αλλά εγώ όλα αυτά τα χρόνια χρησιμοποιώ αυτές και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Πάρτε ένα τεστάκι με ωτασπίδες (από ιδιώτη)
Earplugs Test Τώρα είμαι να ξαναπάρω μια και έχω μείνει με ένα ζευγάρι και καλοκοιτάζω τις 3M 1100 που προτείνει ο τύπος μια και αυτές που χρησιμοποιώ ο συγκεκριμένος τις βγάζει τελευταίες, οπότε δεν χάνω τίποτα να δοκιμάσω

Όποιος έχει χρόνο μπορεί να βάλει ένα search στο ιντερνέτ για "motorcycle earplugs" και θα βρει σίγουρα πάρα πολλά ακόμα να διαβάσει