0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Re: Κράνος & ... θόρυβος
« Απάντηση #30 - : Οκτώβριος 05, 2006, 02:35:39 μμ »
Μη παίρνεις ανοιγόμενα κράνη, timpla και λοιποί... Δέ κάνει.

Η δικιά μου τακτική είναι να δοκιμάζω το κράνος σε μαγαζί στην Ελλάδα (παρόλο που ξέρω τί νούμερο φοράω), και να το αγοράζω από έξω για... ψυχολογικούς λόγους. :-D

*

Ανδρεας

« Απάντηση #31 - : Οκτώβριος 05, 2006, 03:41:40 μμ »
Η αλήθεια είναι ότι στα λεφτά του ανοιγόμενου παίρνεις πολύ καλύτερο κλειστό. Το ανοιγόμενο όμως βολεύει πολύ στο βάλε βγάλε (ιδίως αν φοράς γυαλιά).

Μέχρι τώρα εγώ είμαι ανάμεσα σε shark και agv (στην κατηγορία των 300-350€).

*

Αποσυνδεδεμένος S-T

• 423
  • Φύλο: Άντρας
  • Μοντέλο μηχανής: RSV1000R το καλό!
  • Αντιδράσεις: +1
« Απάντηση #32 - : Οκτώβριος 12, 2006, 11:16:47 πμ »
Τα συγκεκριμένα τα έχω ξαναγράψει... αλλά κάτι παίχτηκε και χάθηκαν.... :-(

Το ψήξανε τα παιδιά όσο μπορούσαν (και τους ευχαριστώ)  να δουν τι έγινε μπας και μπορούσαν να το επαναφέρουν αλλά δεν σταθήκαμε τυχεροί, όποτε ξαναγράφω και ξαναπαραθέτω μερικά πολύ κατατοπιστικά λινκ σχετικά με ωτασπίδες και θόρυβο για κράνη.

Είναι ΠΟΛΥ σημαντικό να φοράμε ωτασπίδες στην μηχανή, ειδικά όταν είναι να καβαλήσουμε για μεγάλο διάστημα. Η έκθεσή μας σε θόρυβο πάνω από κάποια DB δημιουργεί μερική απώλεια ακοής μέχρι και κώφωση.
Οπότε όσο και να αντέχουμε τον θόρυβο στην βόλτα, όσο αθόρυβο και να είναι το κράνος, αν αγαπάμε τα αυτάκια μας οι ωτασπιδούλες είναι Must.

Δύο λινκ πολύ ενδιαφέροντα....

Μοτο και Ωτασπίδες

Κράνος και Θόρυβος

Τα λινκ περιλαμβάνουν και άλλα χρήσιμα σχετικά με τα κράνη, όπως πως μπορούμε να μειώσουμε τον θόρυβο ενός κράνους.

Επίσης να σημειώσω, ότι υπάρχουν ωτασπίδες και ωτασπίδες, δεν μπαίνουμε σε φαρμακείο και περνούμε ότι μας δώσουν αλλά ότι είναι ποιο καλό για την περίπτωση που της θέλουμε. Δυστυχώς λίγοι είναι οι φαρμακοποιοί που θα μπορέσουν να μας συμβουλέψουν πάνω στο θέμα, οπότε το ψάχνουμε εμείς για εμάς. Όταν ψαχνόμουν και εγώ με τον θόρυβο (πάνε 5 και.. χρόνια) και έμπαινα στα φόρουμ και ρωτούσα, κάποιο παιδί μου είχε παραθέσει ένα λινκ με τεστ για ωτασπίδες πάνω στην μηχανή.

Το λινκ ήταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ με φοβερές αναλύσεις πάνω στο θέμα, τι κάνει κάθε είδος ωτασπίδας για ποιό σκοπό είναι φτιαγμένη, τι εύρος ήχου απομονώνει μια και υπάρχουν ωτασπίδες φτιαγμένες να "φράζουν" κάποιες συχνότητες μόνο, ανάλογα με το ενδιαφέρον και την έκθεση θορύβου που δέχεται ο χρήστης.

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να το βρω τώρα το λινκ για να σας το παραθέσω, αλλά έψαξα όσο μπορούσα και βρήκα άλλα σχετικά.

Τότε είχαν βγάλει ιδανικές για χρήση στην μηχανή αυτές από σφουγγαράκι και πρότειναν μάλιστα τις ΕΑR classic (ΤΟΤΕ), γιατί έκοβαν σημαντικά τις χαμηλές συχνότητες (θόρυβος του αέρα) και λιγότερο τις υψηλές, πχ. κόρνες, σειρήνες ασθενοφόρων, σφυρίχτρες αστυνόμων και ομιλία. (Εξαιρούνται οι βαρύτονοι :-D )

Χειρότερες είχαν βγει οι κέρινες γιατί "κόβουν" τα πάντα και επίσης μπορεί να δημιουργήσουν και απώλεια ισορροπίας!!!!
Οι συγκεκριμένες μονό για τον ύπνο  

Από τότε βέβαια έχουν βγει πολλά άλλα προϊόντα σχετικά με το θέμα μας, αλλά εγώ όλα αυτά τα χρόνια χρησιμοποιώ αυτές και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Πάρτε ένα τεστάκι με ωτασπίδες (από ιδιώτη)

Earplugs Test

Τώρα είμαι να ξαναπάρω μια και έχω μείνει με ένα ζευγάρι και καλοκοιτάζω τις 3M 1100 που προτείνει ο τύπος μια και αυτές που χρησιμοποιώ ο συγκεκριμένος τις βγάζει τελευταίες, οπότε δεν χάνω τίποτα να δοκιμάσω :-D

Όποιος έχει χρόνο μπορεί να βάλει ένα search στο ιντερνέτ για "motorcycle earplugs" και θα βρει σίγουρα πάρα πολλά ακόμα να διαβάσει

*

Αποσυνδεδεμένος apriliabikers.gr

• 17379
  • Αντιδράσεις: +16
« Απάντηση #33 - : Οκτώβριος 12, 2006, 11:50:55 πμ »
Παράθεση

zireous έγραψε:

Η δικιά μου τακτική είναι να δοκιμάζω το κράνος σε μαγαζί στην Ελλάδα (παρόλο που ξέρω τί νούμερο φοράω), και να το αγοράζω από έξω για... ψυχολογικούς λόγους. :-D

Συμφωνώ με zireous ΠΟΤΕ "σπαστά" κράνη γιατί καταλήγουν......"σπασμένα"!
Ο νοών νοήτω! ;-)

« Απάντηση #34 - : Οκτώβριος 12, 2006, 10:17:20 μμ »
Τα link που βάζει ο S-T στο ποστ του είναι πολύ ενδιαφέροντα και θα πρότεινα να τα έβαζες και  στα links του σαιτ... ;-)

*

• 17379
« Απάντηση #35 - : Οκτώβριος 13, 2006, 12:56:02 πμ »
Δείτε κι ΑΥΤΟ! είναι πολύ ενδιαφέρον! ;-)

« Απάντηση #36 - : Οκτώβριος 13, 2006, 03:22:58 πμ »
Παράθεση

zireous έγραψε:

Συμφωνώ απόλυτα.
Για το καλοκαίρι και μόνο μέσα στην πόλη με χαμηλές ταχύτητες, και με αρκετό ρίσκο μπορείς να πάρεις ένα δεύτερο τύπου jet που είναι και αρκετά φθηνότερο.

Σε συζητήσεις που έχω κάνει εδώ με ανθρώπους που οδηγούν χρόνια και θεωρούνται συνειδητοποιημένοι μοτοσυκλετιστές (π.χ. 40χρονοι και 50χρονοι που έχουν γυρίσει όλη την Ευρώπη και τη μισή Ασία, εργαζόμενους στη Ducati ως δοκιμαστές και guzzisti που ψοφάνε για χιλιόμετρα) όλοι καταλήγουν στο εξής:

Πάρε ένα full face ΑΡΙΣΤΟ (το ξέρω ότι το κόστος είναι αρκετά μεγάλο μιας και μιλάμε για 700 - 1000 euro) και ένα jet της "πλάκας" (110 - 160 euro), αλλά όταν χρησιμοποιείς το jet διαίρεσε τα χιλιμετρά σου με το 2!

Δεν ξέρω κατά πόσο αυτή η άποψη έχει σχέση με τα ελληνικά δεδομένα ή είναι προσαρμοσμένη στα ιταλικά αλλά, αν και αντιοικονομική, μου ακούγεται σωστή.

Προσωπικά έχω έναι shoei raid II και ένα jet της Nolan και είμαι ευχαριστημένος. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σκέφτομαι να αλλάξω το shoei με ένα RX-7. Επίσης εδώ βλέπουν και με αρκετή εκτίμηση τα suomy. Δεν ξέρω αν είναι λόγω προέλευσης ή ποιότητας καθώς δεν τα έχω φορέσει ποτέ.

*

Αποσυνδεδεμένος S-T

• 423
  • Μοντέλο μηχανής: RSV1000R το καλό!
  • Αντιδράσεις: +1
« Απάντηση #37 - : Οκτώβριος 13, 2006, 10:41:16 πμ »
Παράθεση

Επίσης εδώ βλέπουν και με αρκετή εκτίμηση τα suomy. Δεν ξέρω αν είναι λόγω προέλευσης ή ποιότητας καθώς δεν τα έχω φορέσει ποτέ.

Eιχα ένα φτηνό Suomy για μεσα στην πόλη και μπορω να πω οτι έμεινα 3εις ευχαριστημένος, σιγουρα είναι μέσα στις μάρκες που θα κοιτάξω στην επόμενη αγορά μου.  ;-)

*

Θοδωρής Τ.

« Απάντηση #38 - : Οκτώβριος 13, 2006, 11:45:06 πμ »
Παράθεση

S-T έγραψε:
Παράθεση

Επίσης εδώ βλέπουν και με αρκετή εκτίμηση τα suomy. Δεν ξέρω αν είναι λόγω προέλευσης ή ποιότητας καθώς δεν τα έχω φορέσει ποτέ.

Eιχα ένα φτηνό Suomy για μεσα στην πόλη και μπορω να πω οτι έμεινα 3εις ευχαριστημένος, σιγουρα είναι μέσα στις μάρκες που θα κοιτάξω στην επόμενη αγορά μου.  ;-)

ειδικα αυτο το suomy flowers ειναι και γαμω τα κρανη!! :sml1

« Απάντηση #39 - : Οκτώβριος 14, 2006, 07:32:59 μμ »
Καλοοοοοοοο....!!! Για ανοιξιάτικες, δροσερές νότες στη συλλογή του σύγχρονου μηχανόβιου :-D  :-D  :-D

*

• 17379
« Απάντηση #40 - : Οκτώβριος 15, 2006, 04:19:29 μμ »
εγώ πάλι όταν οδηγάω ακούω συνέχεια ένα....''go..!!! aprilia..!!! go...!!!!'' :-D

« Απάντηση #41 - : Οκτώβριος 15, 2006, 07:10:20 μμ »
Φανταζομαι ολοι εχετε πεσει σαν παιδια με το ποδηλατο......
Μηπως εχετε και ραμματακια στο πηγουνι?????
Τωρα για σκεφτειτε καλυτερα την εκδοχη του jet κρανους.....
Τα διαιρουμενα δεν μενουν ανοιχτα πανω απο καποια χλμ και οταν κλεινουν δεν ανοιγουν τοσο ευκολα οσο φανταζεσται σε μια πτωση.. τα τεστ το λενε και οχι εγω, ευτυχως δεν το εχω δοκιμασει ακομα...

*

Σέργιος Φανίκος

« Απάντηση #42 - : Οκτώβριος 16, 2006, 10:06:47 πμ »
Παράθεση

Themis έγραψε:
εγώ πάλι όταν οδηγάω ακούω συνέχεια ένα....''go..!!! aprilia..!!! go...!!!!'' :-D

:se:

*

Αποσυνδεδεμένος harlek

• 1288
  • Αντιδράσεις: 0
Απ: Κράνος & ... θόρυβος
« Απάντηση #43 - : Μάιος 26, 2007, 02:07:58 μμ »
Ο θόρυβος κάθε κράνους εξαρτάται από την αεροδυναμική της καθε μοτοσυκλέτας και το ύψος του αναβάτη. Εγώ αρχικά είχα ένα άθλιο ανοιγόμενο των 90 ευρώ, το οποίο είχε όλα τα κακά, και δύο καλά: με βόλευε στο κεφάλι και δεν έκανε θόρυβο.

Πριν από κάνα χρόνο πήρα ένα (παλι ανοιγομενο) της Caberg, το οποίο είχα διαβάσει ότι είναι αρκετά αθόρυβο. Προκειται νομίζω για ενα από τα "καλά" κράνη μιας μέτριας μάρκας. Τέλος πάντων, το βάζω και ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ στο θόρυβο, ειδικά από τα 70χλμ και μετά.

Πρόσφατα όμως διαπίστωσα το εξής: Αν ενώ οδηγώ (π.χ.με 80χλμ) σηκωθώ όρθιος και εκτεθώ κανονικά στον αέρα, ο θόρυβος μειώνεται δραματικά, κάτω από το μισό! Το κράνος απλά δεν θέλει να είναι στη συγκεκριμένη θέση, όπου μάλλον κάνει τρελλούς στροβιλισμούς η (στάνταρ) ζελατίνα του πήγασου. Είναι τραγικό, αλλά αν είχα ένα γυμνό μοτοσακό θα υπέφερα πολύ λιγότερο!

Τώρα σκέφτομαι να βάλω την πιο ψηλή ζελατίνα, αν και δεν ξέρω αν θα μου λύσει το πρόβλημα και φοβάμαι μην την πληρώσω τζάμπα, γιατί δε μ' αρέσει κιόλας εμφανισιακά.
Masquerade

*

• 17379
Απ: Κράνος & ... θόρυβος
« Απάντηση #44 - : Μάιος 26, 2007, 02:53:58 μμ »
Πριν από κάνα χρόνο πήρα ένα (παλι ανοιγομενο) της Caberg, το οποίο είχα διαβάσει ότι είναι αρκετά αθόρυβο.

Δεν ξέρω ποιος σου είπε οτι τα ανοιγόμενα caberg ειναι αθώρυβα, πάντως αν ρωταγες εμένα θα σου τόνιζα ακριβώς το αντίθετο !!! (και μετα θα σου έλεγα οτι ειναι βαριά και οτι έχουν "κακή" κατονομή βάρους).

Κατα τα άλλα ειναι καλά κράνακια...  :bye:

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Αρχική Σελίδα Όροι Χρήσης