APRILIA BIKERS HELLAS

Η aprilia εμείς και οι μηχανές μας => Γενικά θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: AKIS KARDITSA στις Μάιος 11, 2008, 02:26:24 πμ

Τίτλος: Συνδυασμός ΜΤΒ και Μοτοσικλέτας!
Αποστολή από: AKIS KARDITSA στις Μάιος 11, 2008, 02:26:24 πμ
Στην έκθεση μοτοσικλέτας της Βαρκελώνης που άνοιξε τις πύλες της, η ισπανική Derbi παρουσίασε ένα πρωτότυπο δίκυκλο το οποίο συνδυάζει τους «συγγενικούς» κόσμους των μοτοσικλετών και των ποδηλάτων και προορίζεται για το extreme αγώνισμα των καταβάσεων. 
 
 H Derbi χαρακτηρίζει το DH 2.0 περισσότερο ως mountain bike, παρά το γεγονός ότι σε αυτό έχει εφαρμοσθεί ένας μονοκύλινδρος τετράχρονος κινητήρας 96,21κ.εκ., ο οποίος και αναλαμβάνει κατ΄ αποκλειστικότητα την κίνηση του οχήματος.

Η απόδοση του είναι 8 ίπποι και 0,7kgm ροπής στις 8.500 και 6.000σ.α.λ. αντιστοίχως, ισχύς η οποία είναι πραγματικά πολύ μεγάλη, αν αναλογιστεί κανείς πως το συνολικό βάρος του DH 2.0 δεν ξεπερνά τα 39.65kg.

Η μονή κεντρική ραχοκοκαλιά του πλαισίου εκτελεί και χρέη ρεζερβουάρ με χωρητικότητα 2 λίτρα, ενώ για την κατασκευή DH 2.0 έχει γίνει εκτεταμένη χρήση υλικών όπως το αλουμίνιο και τα ανθρακονήματα.

Την παράσταση κλέβει το εκπληκτικής σχεδίασης ψαλίδι – «κόσμημα» του οποίου ο κάτω βραχίονας είναι στην ουσία ένα έλασμα που συνδράμει στην λειτουργία της πίσω ανάρτησης, σε συνεργασία με το μόνο -ποδηλατικής φιλοσοφίας- αμορτισέρ αερίου.

Από τα ποδήλατα είναι «δανεισμένα» επίσης πολλά από τα στοιχεία του DH 2.0, όπως το πιρούνι, τα δισκόφρενα "μαργαρίτες", το τιμόνι, τα χειριστήρια και τα μαρσπιέ, τα οποία είναι …πετάλια που περιστρέφονται γύρω από τον κεντρικό άξονα τους.

Για όσους βιαστούν να επικρίνουν το DH 2.0 για τις επιλογές στα περιφερειακά, καλό θα ήταν να παρακολουθήσουν έναν ποδηλατικό αγώνα Down Hill, όπου οι ταχύτητες τα άλματα και η αδρεναλίνη βρίσκονται στα ίδια -και μερικές φορές παραπάνω- επίπεδα με το enduro και το MX.
 
πηγή: www.mototriti.gr

Τίτλος: Απ: Συνδυασμός ΜΤΒ και Μοτοσικλέτας!
Αποστολή από: Baggos στις Μάιος 11, 2008, 02:35:34 πμ
Ωπ,πλάκα έχει.........Ότι πρέπει για να το έχεις στο χωριό να κάνεις τις βολτίτσες σου στο βουνό......... :kalo:

Το μόνο που με φοβίζει είναι η τιμή............Φαντάζομαι ότι θα τσούζει.........
Τίτλος: Απ: Συνδυασμός ΜΤΒ και Μοτοσικλέτας!
Αποστολή από: kompimen στις Μάιος 11, 2008, 09:07:56 πμ
καλό παιχνιδάκι για τα παιδιά μας όταν θα κάνουμε :D :D
Τίτλος: Απ: Συνδυασμός ΜΤΒ και Μοτοσικλέτας!
Αποστολή από: davide στις Μάιος 11, 2008, 05:59:12 μμ
Μήπως να αρχίσω να μετατρέπω το ΜΤΒ μου? :thnk:

...βασικά δεν καταλαβαίνω για πιο λόγο διατήρησαν τα πετάλια. Γιατί δεν έβαλαν κανονικούς μασπιέδες? :thnk: