APRILIA BIKERS HELLAS

Aprilia 1000cc V-Twins: Model Years 1998-2009 (1998-2009 The Rotax Era) => ETV1000 CapoNord , RST1000 Futura => Μήνυμα ξεκίνησε από: Soner στις Ιανουάριος 26, 2015, 11:55:30 μμ

Τίτλος: Καφε φισα Caponord
Αποστολή από: Soner στις Ιανουάριος 26, 2015, 11:55:30 μμ
Λοιποοοον..
Κατευθειαν στο ψητο.

Απο προχθες παρατηρουσα στο βολτομετρο μου οτι τα βολτ δεν μου τα λενε καλα..
Σημερα λοιπον ειπα να συμβουλευτω τον Γιατρο μας.
Του εξηγω τι συμβαινει με εμενα να νομιζω οτι μαλλον θα ακουσω για μπαταρια..αμ δε.
Με εβαλε λοιπον να μετρησω με πολυμετρο απευθειας απο μπαταρια σε απευθειας συνδεδη μηπως τυχον κ τα επαιξε το βολτομετρο κ τελος παντων να δουμε τι συμβαινει.
Η αποκλιση ελαχιστη απο το βολτομετρο..το ιδιο χαμηλα δηλαδη ,ανοιξα κ λιγο το γκαζι αλλα δεν ηθελαν με τιποτα να ανεβουν τα βολτ.
Η απαντηση του Γιατρου μας λοιπον ηταν να βγαλω ντεποζιτο κ να τσεκαρω την καφε φισα οπως κ εκανα..και τελικα αποδειχθηκε οτι καλα εκανα κ το εβγαλα γιατι η καημενουλα η φισα μου ειχε αρχισει και ελιωνε!!
Ε το χειρουργειο δεν αργησε να ερθει ,ενωθηκαν απευθειας τα καλωδια μεταξυ τους με κολλητηρι και καλαι μετα την παροτρηση του Βασιλη.

Ολα καλα τελικα ,μετα απο 2 ωρες που παλευα για 3 γαμ@$$καλωδια και μετα απο αρκετα καντηλακια κ θυμιατα με το παναρχαιο κολλητηρι που με βασανισε.
Τα βολτ τελικα επανηλθαν κ παλι στα φυσιολογικα τους.

Ευχαριστω πολυ και δημοσια τον bill για την τηλεφωνικη διαγνωση και συμβουλες που μου εδωσε και απεφυγα τα καρεκλοποδαρα!!


Τίτλος: Απ: Καφε φισα Caponord
Αποστολή από: shiverfactory στις Ιανουάριος 27, 2015, 12:04:12 πμ
Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν :kalo: Αυτό είναι μόνιμη λύση ή κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνουν αλλαγές??
Τίτλος: Απ: Καφε φισα Caponord
Αποστολή από: paramedic στις Ιανουάριος 27, 2015, 12:47:21 πμ
Ρε συ επιδημία έπεσε? Τα ίδια και η δικιά μου αλλά εγώ ο μαλέας επειδή ο προηγούμενος είχε αλλάξει τον μαμά ανορθωτή νόμιζα οτι είχε κάνει και τις απαραίτητες ενέργειες για την κατάργησή της κωλοφίσας και δεν πήγε το μυαλό μου όταν η μπαταρία τα έφτυσε(η προηγούμενη). Οταν έβαλα την motobatt αρχικά μου έδειχνε πάλι ελάχιστα πεσμένα volt το βολτόμετρο αλλά την πέμπτη ενώ πήγαινα την μηχανή στον bill μια χαρά έδειχνε. Μέσα στο πλαίσιο των εργασιών που είπα στον bill να κάνει του είπα το πρόβλημα και όταν το τσέκαρε το παιδί μου είπε οτι είχε αρχίσει να λιώνει η καφέ φίσα οπότε και την κατήργησε με απευθείας σύνδεση πια.
Η λύση είναι μόνιμη εκτός αν θές να βάλεις άλλου είδους φίσα για να βγάλεις τον ανορθωτή αν καεί και να βάλεις αμέσως κάποιον άλλο πάνω πχ σε ταξίδι. Θα μπεί στην λίστα των πραγμάτων που πρέπει να γίνουν αν πάρω εναν 2ο ανορθωτή ποτέ για καβάτζα αν και με αυτόν που έχει πάνω τώρα λογικά δεν θα έχω ποτέ πρόβλημα(απο tuono).
Εδώ όμως φάνηκε η χρησιμότητα του βολτόμετρου και σε μένα και στον Άρη. Αμέσως προσέξαμε οτι υπάρχει θέμα και προλάβαμε τα χειρότερα που όλοι ξέρουμε ποια είναι αυτά όσον αφορά το Caponord.
Στο αμερικλάνικο forum μπορείτε να δείτε και φωτογραφικό υλικό απο την διαδικασία αλλαγής και την καφέ φίσα του κακού χεχε: http://www.apriliaforum.com/forums/showthread.php?225765-HOW-TO-(Engine-Side)-Brown-Connector-MOD/page2
Τίτλος: Απ: Καφε φισα Caponord
Αποστολή από: xristos69 στις Ιανουάριος 27, 2015, 08:14:05 πμ
Γι` αυτούς ακριβώς του λόγους χρειαζόμαστε την πλάκέτα που έβαλε ο bill :kalo: μέσα στα όργανα του  :smc1000: .  Αλλά ας είναι καλά ο Θωμάς  :psdof: που τον έπεισε να καταστρέψει την λίστα με τα ονόματα των ενδιαφερόμενων :D , για να έχει τελικά μόνο αυτός στο raid :hha%
Τίτλος: Απ: Καφε φισα Caponord
Αποστολή από: Anestis στις Ιανουάριος 27, 2015, 08:54:15 πμ
καλημερα  Αρη  :bye: οκ   τελος  καλο  ολα  καλα !!!

αφου  σου  εχω  πει  να  σου  δωσω  το  δικο  μου  που  ειναι  πιο  καινουργιο  και  πιο  ΟΜΟΡΦΟ  :P :tez: :P :tez: :P :tez:


 στην  προνομιακη  τιμη  των  10.000 ευρω !!! :a22   και  τα  υπολοιπα  σιγα  -  σιγα  η  με  γραμματια  :a22


αλλιως  τα  υπολοιπα  τα  κλεινουμε  με  το  δικο  σου  Capo    :h22: :h22: :h22:



 υ.γ.  10.000 ευρω   +     :smc1000:   =   :smc:   (  βαλε  μεσα  και  τις  ταπες ) :P :P :P


 
Τίτλος: Απ: Καφε φισα Caponord
Αποστολή από: Soner στις Ιανουάριος 27, 2015, 10:06:55 πμ
Η αληθεια ειναι οτι το βολτομετρακι με βοηθησε πολυ ωστε να καταλαβω οτι κατι δεν παει καλα..
Ισως απο τα πιο χρησιμα γκατζετ στο capo!

Ανεστη δεν σχολιαζω!

Τελος καλο ολα καλα τελος παντων.
Στα υπ οψιν καποια στιγμη να περαστουν τα καλωδια απο αλλου και να μην ειναι κατω απο τους ταχυσυνδεσμους!
Τίτλος: Απ: Καφε φισα Caponord
Αποστολή από: xristos69 στις Ιανουάριος 27, 2015, 10:26:15 πμ
Αυτή την ρημαδοφίσα :psdof: , μου την έφτιαξε και εμένα ο Γιάννης στον Αρμακόλα, αν θυμάμαι καλά με απευθείας κολλήσεις :kalo: .
Τίτλος: Απ: Καφε φισα Caponord
Αποστολή από: Soner στις Ιανουάριος 27, 2015, 03:27:44 μμ
Και να πω κααι την αλήθεια μου ο σκοπός της δεν έχω καταλάβει ποιος είναι και που βοηθάει ,που κανονικά μία από τις ανακλήσεις που θα έπρεπε να είχαν γίνει και δεν...έπρεπε να ήταν και αυτή η ρημάδα η καφετιά φύσα!
Τίτλος: Απ: Καφε φισα Caponord
Αποστολή από: paramedic στις Ιανουάριος 27, 2015, 04:16:57 μμ
Και να πω κααι την αλήθεια μου ο σκοπός της δεν έχω καταλάβει ποιος είναι και που βοηθάει ,που κανονικά μία από τις ανακλήσεις που θα έπρεπε να είχαν γίνει και δεν...έπρεπε να ήταν και αυτή η ρημάδα η καφετιά φύσα!
Ο ανορθωτής όσο και να σου φαίνεται περίεργο θεωρείται αναλώσιμο ρε συ και κάποια στιγμή θα χρειαστεί αλλαγή οπότε έβαλαν μια φύσα ώστε όταν χρειαστεί αλλαγή να το κάνουν με ευκολία. Απλά όπως είχε πει και ο γνωστός κρητικός δοκιμαστής μοτοσυκλετών όταν οδήγησε το Capo : :έπρεπε σε αυτό το καταπληκτικό μηχανάκι να βάλουν Ιαπωνικά ηλεκτρικά και όχι Ιταλικά.

Όταν βγήκε το Capo ρε συ δεν ήταν της μόδας οι ανακλήσεις ρε συ. Το έκανε μόδα η Τoyota στα κουτιά και η ΒΜW στα μοτοσακά μετά απο Αμερικάνικες πιέσεις γιατί εκεί έχουν συλλόγους με @@ και έτσι ξεκίνησε το θέμα.
Τίτλος: Απ: Καφε φισα Caponord
Αποστολή από: bros400pgm στις Ιανουάριος 27, 2015, 04:37:01 μμ
Η αληθεια ειναι οτι το βολτομετρακι με βοηθησε πολυ ωστε να καταλαβω οτι κατι δεν παει καλα..
Ισως απο τα πιο χρησιμα γκατζετ στο capo!


Χωρις να θελω να σε ανυσηχισω, την φισα επρεπε να την ειχες καταργησει με το που το πηρες στα χερια σου  :h22: :h22: :h22:
Τίτλος: Απ: Καφε φισα Caponord
Αποστολή από: Soner στις Ιανουάριος 27, 2015, 04:52:37 μμ
Έγινε...αργοπορημένα μεν ,αλλά έγινε..το είχα στο νου μου που και που ,αλλά όταν το πήγαινα στο Βασίλη ξέχναγα να του το πω.Και επειδή το κολλητήρι και το καλάι δεν με πολυπηγαίνουν όπως ούτε και εγώ αυτα..βαριόμουν να μπω στην διαδικασία.
Και κάνα 2 φορές που την είχα τσεκάρει ήταν μια χαρά ,σαν καινούρια..και μέσα σε 2 μέρες που έβλεπα χαμηλά βολτ και την τσέκαρα ήταν σαν να μην πω και γω τι! :P
Έ έτσι λοιπόν μιας και εχθές έβρεχε καρέκλες και λέω που να τραβιέσαι στον Βασίλη τώρα (αλλιώς θα του το πήγαινα γιατί ήξερα ότι θα τα κατεβάσω τα καντήλια μου με το κολλητήρι που έχουμε) ...το επιμελήθηκα!
Αυτό που με αγχώνει είναι όταν ξεραθει η μονωτική ταινία από τις θερμοκρασίες εκεί πέρα γιατί δεν είχα και θερμοσυστελόμενο ρε γαμώτο να γίνει ''σωστή'' δουλειά!..ελπίζω να αργήσει!

Τίτλος: Απ: Καφε φισα Caponord
Αποστολή από: bros400pgm στις Ιανουάριος 27, 2015, 05:02:08 μμ
Παρε τα καλωδια απο τα πηνια και φερτα οσο γινεται προς τα εξω απο το μοτερ. Περνα 3 νεα καλωδια απο εκει μεχρι τον ανορθωτη και καταργησε και εκεινη την φισα.
Τίτλος: Απ: Καφε φισα Caponord
Αποστολή από: Soner στις Ιανουάριος 27, 2015, 05:07:35 μμ
Αυτό ακριβώς έχω στο νου μου να κάνω όταν το ξαναπιάσω στα χέρια μου και βγάλω ντεπόζιτο Κοσμά..
Και μάλλον θα έχω και χέρι βοηθείας από γνωστό μέλος του φόρουμ μας. :P
Θα του είναι και ψυχοθεραπεία άλλωστε! :P





Τίτλος: Απ: Καφε φισα Caponord
Αποστολή από: zisakos_1986 στις Ιανουάριος 27, 2015, 07:52:21 μμ
Ρε κουφάλα θα χώσεις τον Αργύρη???
Τίτλος: Απ: Καφε φισα Caponord
Αποστολή από: Soner στις Ιανουάριος 27, 2015, 08:01:45 μμ
Ρε κουφάλα θα χώσεις τον Αργύρη???
;)  Η καλύτερή του θα είναι Ζήση!!
Τίτλος: Απ: Καφε φισα Caponord
Αποστολή από: Soner στις Ιανουάριος 28, 2015, 08:12:41 μμ
Μετα την αφαιρεση της καφε φισας σημερα που το βολταρα αρκετα το καπο εχουν βελτιωθει πολυ τα ρευματα μου..παντα κατα τις ενδειξεις του βολτομετρου βλεπω τουλαχιστον 0,2 με 0,3 βολτ πιο πανω απο οτι μετην φυσα πανω (σε καλη κατασταση) και η αποκλιση απο μετρησεις πανω στην μπαταρια ειναι 0,1 με 0,2..
Τίτλος: Απ: Καφε φισα Caponord
Αποστολή από: Soner στις Φεβρουάριος 02, 2015, 01:27:58 πμ
Σήμερα ασχοληθήκαμε με την πολύτιμη βοήθεια του Αργύρη (πια βοήθεια δηλαδή ,τα περισσότερα μόνος του τα έκανε) και τον ευχαριστώ για άλλη μία φορά και δημόσια γι αυτο με το θέμα καφέ φίσας.



Από σημείο λοιπόν που έφταναν τα καλώδια του ανορθωτή στην πρώην μπροστά καφέ φίσα εμείς τα πήραμε και τα φέραμε από την αριστερή μεριά ακολουθώντας την διαδρομή που βλέπετε έτσι ώστε να αποφύγουμε τι υψηλές θερμοκρασίες και πιο πολύ το σημείο όπου ήταν η απευθείας ένωση (δηλαδή κάτω από τα σωληνάκια βενζίνης) όπου με άγχωνε πολύ.


Φώτο πολλές δεν τραβήχτηκαν γιατί μόνο στο τέλος πρόκοψα και τράβηξα μερικές εφόσον είχε γίνει πια η εγχείρηση.


Και μετά πολλά μαζέψαμε και ότι απώλεια υπήρχε και από την πλεξούδα λόγο των μπαλομάτων που είχε από τον συναγερμό που είχε βάλει κάποιος στον προηγούμενο ιδιοκτήτη.
Τίτλος: Απ: Καφε φισα Caponord
Αποστολή από: Soner στις Φεβρουάριος 02, 2015, 01:33:34 πμ
Και πλέον αυτά είναι τα ρεύματά μου με σβηστά και με ανοιχτά φώτα.


Χωρίς καμία απώλεια παρακαλώ πλέον στις ενδείξεις και με ρεύμα από τον κεντρικό διακόπτη!


Σταθερά και φυσιολογικά!!!




 :D :D :bye: :bye:
Τίτλος: Απ: Καφε φισα Caponord
Αποστολή από: shiverfactory στις Φεβρουάριος 02, 2015, 01:39:47 πμ
Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν μπράβο παιδιά  :kalo: :kalo:
Τίτλος: Απ: Καφε φισα Caponord
Αποστολή από: Anestis στις Φεβρουάριος 02, 2015, 07:19:32 πμ
 με  αυτα  και  με  αυτα  βλεπω  τον  ψηλο  να  εξελισσεται  σε  ηλεκτρολογο  της  παρεας   :ohyes: ;)

μπραβο  Αρη  ησυχασες  με  αυτα !!! :kalo:
Τίτλος: Απ: Καφε φισα Caponord
Αποστολή από: Soner στις Φεβρουάριος 02, 2015, 01:45:38 μμ
με  αυτα  και  με  αυτα  βλεπω  τον  ψηλο  να  εξελισσεται  σε  ηλεκτρολογο  της  παρεας   :ohyes: ;)

μπραβο  Αρη  ησυχασες  με  αυτα !!! :kalo:
Ανεστη συγνωμη για την ολη σκονη-χωματακι που βλεπεις κατω απο την σελα μου ε!Ξερω οτι οταν το ειδες ηθελες να πηδηχτεις απο το παραθυρο!
Τίτλος: Απ: Καφε φισα Caponord
Αποστολή από: paramedic στις Φεβρουάριος 02, 2015, 02:03:58 μμ
με  αυτα  και  με  αυτα  βλεπω  τον  ψηλο  να  εξελισσεται  σε  ηλεκτρολογο  της  παρεας   :ohyes: ;)

μπραβο  Αρη  ησυχασες  με  αυτα !!! :kalo:
Ανεστη συγνωμη για την ολη σκονη-χωματακι που βλεπεις κατω απο την σελα μου ε!Ξερω οτι οταν το ειδες ηθελες να πηδηχτεις απο το παραθυρο!
:hha% :hha% :hysterl :hysterl :hysterl
Τίτλος: Απ: Καφε φισα Caponord
Αποστολή από: zisakos_1986 στις Φεβρουάριος 02, 2015, 03:51:22 μμ
Δε βλέπω τους πολλαπλασιαστές τους μπροστά κάτω απο τη σέλα και ανησυχώ…. :tez: :tez: :tez:


Τώρα που τον έχεις εκεί εύκαιρο εκμεταλεύσου τον τον Ψηλό! :P :P :P




Απαπαπαπαπαπαπα τη σκόνη είναι αυτή Ανέστη να τον βάλουμε τιμωρία λέω εγώ…να φάει μόνος του όλη την πίτα…. :hammer :hammer :hammer
Τίτλος: Απ: Καφε φισα Caponord
Αποστολή από: Soner στις Φεβρουάριος 02, 2015, 03:54:54 μμ
Οι πολλαπλασιαστες εχουν μεταφερθει απο τον Βασιλη χωρις επιπλεον καλωδια κλπ κλπ μπροστα δεξια (στο δεξι πλαστικο αναμεσα απο την μασκα και το ντεποζιτο)..οποτε ειμαστε καλυμμενοι και απο θεμα νερων-βροχης κλπ!

Ψυχοθεραπεια ειπαμε κανω στπν ψηλο!
Τίτλος: Απ: Καφε φισα Caponord
Αποστολή από: Argyris στις Φεβρουάριος 02, 2015, 03:57:28 μμ
Γιατί δεν λες οτι μου κάνεις "δωράκια" γι'αυτο και στα κάνω όλα αυτά??  :D :D
Τίτλος: Απ: Καφε φισα Caponord
Αποστολή από: Soner στις Φεβρουάριος 02, 2015, 03:58:24 μμ
Α ναι και αυτο!!!Μην ξεχνιομαστε!
Τίτλος: Απ: Καφε φισα Caponord
Αποστολή από: dimos στις Μάιος 02, 2016, 10:20:50 μμ
καλησπερα παιδια,αυτο ετοιμαζομαι να κανω κι εγω γιατι εχω γανιασει μ'αυτο το καπο που δεν παιρνει μπρος και μου γονατιζει τις νεες μπαταριες και τους ανορθωτες...

παντα με τις οδηγιες του κοσμα και εκτελεση τυρλας-οσοι τον ξερουν θα καταλαβουν...

ελπιζω να πανε ολα καλα...
Τίτλος: Απ: Καφε φισα Caponord
Αποστολή από: Πυξιδας στις Οκτώβριος 26, 2019, 12:20:18 μμ
τελικα γιατι εχω μπερδευτει,η διαβοητη καφε φισα,ειναι διπλα στον ανορθωτη ή κατω απ το ντεποζιτο?
Τίτλος: Απ: Καφε φισα Caponord
Αποστολή από: zisakos_1986 στις Οκτώβριος 26, 2019, 12:32:12 μμ
Έχει 2, η μια στον ανορθωτή και η άλλη χαμηλά στα πηνία. Και οι δυο στο ίδιο κύκλωμα ανήκουν απλά από τη μια πλευρά κουμπώνουν στα τρια καλώδια πάνω στα πηνία κι από την άλλη κουμπώνουν πάνω στον ανορθωτή. Καλό ειναι να ελεγχθουν και οι δυο αν εχουν αλλαχτεί / καταργηθεί γιατί λιώνουν από κακή επαφή αρσενικού / θηλυκού. Αντικατάσταση με metripac αδιαβροχες και θα εισαι οκ. Για την κάτω φισα που παει στα πηνία και να την καταργήσεις και να κολλήσεις τα καλώδια με καλάι συν μόνωση κτλ κακό δεν κάνεις.

 Δες κι εδώ από το tuono
http://www.joe250.com/motorcycles/tuono/brownconnectors/brownconnectors.html

Παρόμοια κατάσταση ισχύει και για το capo μόνο που για τη δεύτερη φίσα σηκώνεις ντεπόζιτο.
Τίτλος: Απ: Καφε φισα Caponord
Αποστολή από: Πυξιδας στις Οκτώβριος 26, 2019, 12:45:09 μμ
Έχει 2, η μια στον ανορθωτή και η άλλη χαμηλά στα πηνία. Και οι δυο στο ίδιο κύκλωμα ανήκουν απλά από τη μια πλευρά κουμπώνουν στα τρια καλώδια πάνω στα πηνία κι από την άλλη κουμπώνουν πάνω στον ανορθωτή. Καλό ειναι να ελεγχθουν και οι δυο αν εχουν αλλαχτεί / καταργηθεί γιατί λιώνουν από κακή επαφή αρσενικού / θηλυκού. Αντικατάσταση με metripac αδιαβροχες και θα εισαι οκ. Για την κάτω φισα που παει στα πηνία και να την καταργήσεις και να κολλήσεις τα καλώδια με καλάι συν μόνωση κτλ κακό δεν κάνεις.

 Δες κι εδώ από το tuono
http://www.joe250.com/motorcycles/tuono/brownconnectors/brownconnectors.html

Παρόμοια κατάσταση ισχύει και για το capo.
εγινε φιλε
Τίτλος: Απ: Καφε φισα Caponord
Αποστολή από: faraway στις Οκτώβριος 26, 2019, 04:41:35 μμ
Κατάργησε και τις δύο και κόλλα να τελειώνεις μια για πάντα !!  :ohyes: