APRILIA BIKERS HELLAS

Aprilia Engine Bikes (RSV4, Dorsoduro 1200, Shiver 750/900, Dorsoduro 750/900, Mana 850, RS660 - Tuono 660 - Tuareg 660) => Dorsoduro 750 => Μήνυμα ξεκίνησε από: alexanderos στις Αύγουστος 18, 2017, 01:26:59 μμ

Τίτλος: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: alexanderos στις Αύγουστος 18, 2017, 01:26:59 μμ
Γεια σε ολους παιδια.Λοιπον σκεφτομαι να βαλω μερικα πραματα στο dorso 750, το μηχανακι δε το εχω καιρο απλα επειδη το γουσταρα παραπανω απο οσο περιμενα εχω ακομα περισσότερο ορεξη να ασχοληθώ μαζι του  οποτε αποφασισα μαζι με τα πρωτα εξατμιση (mivv suono) φιλτρο (DNA) τα κλασικά να περασω και στην επομενη φαση να βαλω arrow decat και  ενα απο τα παραπανω αλλα πιο? fatduc ? motocorsaro? η boosterplug πιο ειναι πιο ανθεκτικο πιο κανει καλυτερη δουλεια κλπ? ακουσα οτι μειωνουν σημαντικα τα σκορτσαρισματα και μπερδευουν την ecu με αποτελεσμα να στελνει περισσότερο μιγμα και να δουλευει πιο σωστα το μηχανακι.
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: shiverfactory στις Αύγουστος 18, 2017, 01:45:16 μμ
Εφόσων είσαι έτοιμος να κάνεις όλα τα παραπάνω θα έλεγα να μην ασχοληθείς καθόλου με αυτά και να πας κατευθείαν στην αγορά ενός παράλληλου εγκεφάλου και να δημιουργήσεις μερικούς χάρτες που θα σε εξυπηρετήσουν άλλοτε για κρύες μέρες του χειμώνα και άλλοτε για ζεστή , βουνά και πάει λέγοντας!!!
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: kourkou στις Αύγουστος 18, 2017, 02:16:28 μμ
Μόνο που στο dorso δεν υπαρχει power commander κλπ.

fatduc και motocorsaro ειναι το ίδιο απλά το δεύτερο έχει πιο εύκολη τοποθέτηση.
Το memjet (για τον αισθητήρα αέρα) λένε πως κάνει καλύτερη δουλειά απλά θέλει διαφορετική ρύθμιση πιο συχνά.
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: alexanderos στις Αύγουστος 18, 2017, 02:18:40 μμ
δε γνωριζω και πολλα για τη λυση που λες εγω στην αρχη πηγαινα για απλο τελικο αλλα μετα απο ψαξιμο ειδα οτι αξιζει και ενα arrow decat απλα γενικα λειτουργει περιεργα γιατι χρειαζεται περισσότερο μιγμα  και λενε οτι αυτο το διορθωνει ενα απο τα 3 που ανεφερα...για παραλληλο εγκεφαλο δε γνωριζω κατι
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: alexanderos στις Αύγουστος 18, 2017, 02:20:09 μμ
Μόνο που στο dorso δεν υπαρχει power commander κλπ.

fatduc και motocorsaro ειναι το ίδιο απλά το δεύτερο έχει πιο εύκολη τοποθέτηση.
Το memjet (για τον αισθητήρα αέρα) λένε πως κάνει καλύτερη δουλειά απλά θέλει διαφορετική ρύθμιση πιο συχνά.


 καπου νομιζω στο συγκεκριμενο κιολας φορουμ διαβασα οτι το Boosterplug  ρυθμιζεται πιο ευκολα και ειναι πιο εξυπνο γνωριζεις κατι?
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: bros400pgm στις Αύγουστος 18, 2017, 02:35:21 μμ


Εφόσων είσαι έτοιμος να κάνεις όλα τα παραπάνω θα έλεγα να μην ασχοληθείς καθόλου με αυτά και να πας κατευθείαν στην αγορά ενός παράλληλου εγκεφάλου.......


Ο παράλληλος εγκέφαλος πρέπει να καταργεί τον λάμδα.
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: kourkou στις Αύγουστος 18, 2017, 04:29:10 μμ
Το boosterplug δεν το θυμάμαι καλά για να είμαι ειλικρινής αλλά αν δεν απατώμαι είναι το ίδιο με το memjet.
Fatduc και motocorsaro μπαίνουν στον αισθητήρα λ.
memjet και boosterplug μπαίνουν στον αισθητήρα αέρα.
Τα δύο πρώτα επιρρεάζουν μονο το closed loop, γιαυτο και τα ρυθμίζεις μια φορά και τέλος. Τα δύο επόμενα επιρρεάζουν ΣΤΑΘΕΡΑ το open loop και χρειάζονται ρυθμιση ξανά με τον καιρό και είναι λίγο μπελάς.
Προσωπικά δεν έχω χρησιμοποιήσει κάτι για τον αισθητήρα αέρα. Χρησιμοποιώ το motocorsaro, και βοηθάει αρκετά σε σταθερό γκάζι με λίγες στροφές, εξωμαλύνει αρκετά το δισταγμό και το σκορτσάρισμα και δεν σε τρομάζει αν βρεθείς πχ σε στροφή να πρέπει να κρατήσεις σταθερό γκάζι, ή και να επιταχύνεις ενώ εισαι με πολύ λίγα χλμ. Ανοίγεις πχ με 6η απο πολύ χαμηλά χωρίς πρόβλημα.
Χωρίς αυτό η προσωπική μου εμπειρία ήταν αρκετα διστακτική... σε φάση, πλαγιασμένος με λίγα χλμ, "τώρα θα σκορτσάρει απότομα και θα μας πετάξει σαν μουλάρι" καθώς η μηχανή έκανε σαν να είχε λόξυγγα.|

ΥΓ:αν πιάνουν τα χέρια σου και σου αρέσει να ασχοληθείς ψάξε για το kevmod. Ειναι DIY memjet/boosterplug καθότι και τα δύο αυτά κατασκευάζονται για το 1/10 της εμπορικής τιμής τους.
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: Agisilaos στις Αύγουστος 18, 2017, 05:16:42 μμ
εξωμαλύνει αρκετά το δισταγμό και το σκορτσάρισμα και δεν σε τρομάζει αν βρεθείς πχ σε στροφή να πρέπει να κρατήσεις σταθερό γκάζι, ή και να επιταχύνεις ενώ εισαι με πολύ λίγα χλμ. Ανοίγεις πχ με 6η απο πολύ χαμηλά χωρίς πρόβλημα.
Χωρίς αυτό η προσωπική μου εμπειρία ήταν αρκετα διστακτική... σε φάση, πλαγιασμένος με λίγα χλμ, "τώρα θα σκορτσάρει απότομα και θα μας πετάξει σαν μουλάρι" καθώς η μηχανή έκανε σαν να είχε λόξυγγα.
Να δω το Dorso με 6η και χαμηλές στροφές να ανοίγει ομαλά κι ας πεθάνω! :pray:
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: kato j στις Αύγουστος 19, 2017, 04:47:30 μμ
sory τωρα για το spam,αλλα ειχα ανοοιξει ενα θεμα περι ρεταρισματος dd.αυτο ακριβως εννοουσα τον γαμωλοξυγγα εως 5000 στροφες.αρα τον εχουμε ολοι να μην ανησυχω...
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: alexanderos στις Αύγουστος 19, 2017, 09:19:58 μμ
εγω θελω μια φορα να το βαλω και να μην ασχοληθω μαζι του αν και για το boosterplug καπου διαβασα οτι το κανει αυτοματα....οποτε με τα πολλα προτεινετε να βαλω fatduc?για να μην μπαινω σε μπελαδες με ρυθμιζματα ανα καιρους?
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: kourkou στις Αύγουστος 20, 2017, 12:18:44 μμ
Δυστυχως δεν το εχω χρησιμοποιήσει το boosterplug για να σου πω με απολυτη σιγουρια. Και δεν υπαρχουν και αναφορές/δοκιμες στο internet εκτος απο μια αποτυχημενη στο f1 forum.

Πάντως το fatduc/motocorsaro ειναι απλά για να σου εξωμαλύνει λίγο την αβολη κατασταση στις χαμηλες στροφες (closed loop) και τίποτα παραπάνω. Αν πχ η μηχανη σου δουλευει με φτωχο μίγμα σε ψηλες στροφές, το fatduc δεν θα κανει καμια αλλαγη εκεί.
Επιρρεάζεται ελαφρώς απο την ατμοσφαιρική θερμοκρασία, πχ αν βγεις για βόλτα με 40 βαθμούς δεν θα δουλεύει τόσο σωστά όπως με πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Δύο επιλογές έχεις βέβαια εκεί... είτε απλά για εκείνες τις βόλτες με τις ακραίες θερμοκρασίες συμβιβάζεσαι... είτε το ξαναρυθμίζεις.
Για όχι ακραίες θερμοκρασίες πάντως δουλεύει σταθερά και δεν χρειάζεται πείραγμα.

Και πάλι θυμίζω να μην παρεις το fatduc αλλά το motocorsaro γιατί στο dorsoduro (ειδικά αν έχεις μοντέλο πριν το '11-'12) μπαίνει πιο εύκολα.

Προσωπική μου εκτίμηση, με την έρευνα που έχω κάνει είναι πως, αν σε ενδιαφέρει η καλη λειτουργια ΚΑΙ απόδοση, θα πας για motocorsaro+memjest και ρύθμιση σε δυναμόμετρο. Αν σε ενδιαφέρει απλά να μπαλώσεις το ρετάρισμα χαμηλά, τότε η πιο εύκολη και οικονομική λύση ειναι το motocorsaro.
Εγώ πήγα στην δεύτερη καθότι το dorso ακόμα και με ρύθμιση δεν ειναι οτι ξεκλειδώνει τα +15 κρυφά του άλογα.... ^^

Αν αποφασίσεις να δοκιμάσεις το boosterplug ενημέρωσε μας για το αποτέλεσμα!
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: alexanderos στις Αύγουστος 20, 2017, 07:39:16 μμ
απο τι μου ειπε ενα παιδι το memjest και boosterplug ειναι ιδια φαση οποτε προτεινεις να βαλω 2 πραματα πανω και οχι ενα?δηλαδη motocorsaro στον αισθητηρα λ και boosterplug στον αισθητηρα αερα?
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: kourkou στις Αύγουστος 20, 2017, 09:45:03 μμ
Το motocorsaro δεν μπορεί να σου φτιάξει τίποτα εκτος του closed loop. Σε ψηλές στροφές δηλαδή (πάνω απο περίπου 6k). Αν θες να φτιάξεις κάτι εκεί, τότε αναγκαστικά πας σε αισθητήρα αέρα (memjet πχ).
Αν πιστεύεις οτι δεν σου χρειάζεται να μπλέξεις με τις ψηλές και εισαι οκ με το πως δουλεύει εκεί, και θες απλά να διορθώσεις λίγο το ρετάρισμα χαμηλά, τότε βαζεις μονο το motocorsaro.
Αν θες να τα πειράξεις και τα δύο (να κάνεις διορθώσεις ψηλά και να εξωμαλύνεις το ρετάρισμα χαμηλά) τότε αναγκαστικά θα τα βάλεις και τα δύο.

Να έχεις υπόψη ομως οτι αν τα βάλεις και τα δύο ταυτόχρονα θα μπλέξεις γιατί δεν θα ξέρεις τι να πρωτορυθμίσεις (η λογική που ισχύει σε πολλά πράγματα που λέει πως ποτέ δεν πειράζουμε 2 διαφορετικά πράγματα παράλληλα).
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: alexanderos στις Αύγουστος 20, 2017, 11:24:30 μμ
οποτε να βαλω πχ motocorsaro που υποτιθετε δε θελει ρυθμιση συνέχεια?
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: kourkou στις Αύγουστος 21, 2017, 10:56:24 πμ
Εεεε... εσύ θα κρίνεις τι σου χρειάζεται! :P Δεν ξέρω τι ακριβώς θες να κάνεις/φτιαξεις/διορθώσεις.
Εγώ ανέλυσα τι κάνει το κάθε ένα, τι ιδιαιτερότητες έχει κλπ... Τα διαβάζεις, τα ζυγίζεις και αποφασίζεις τι απο όλα αυτά σου φαίνεται σαν λύση για το οποιοδήποτε πρόβλημα έχεις.
Δυστυχώς το dorsoduro δεν ειναι 4κ γιαπωνέζικο που το παίρνεις απο το κουτί και δουλεύει καλά, του πετάς και ενα PC και παίρνει ακόμα περισσότερο τα πάνω του.
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: bip-bip manos στις Αύγουστος 21, 2017, 03:02:32 μμ
Σας διαβάζω τώρα 2-3 μέρες και τα βλέπω λίγο ημίμετρα όλα αυτά που γράφετε......
ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ καθώς δν έχω dd αλλά tuono....
Βάλε φίλτρα,εξάτμιση, λαιμούς,φιλτροκουτια, κεντροφορους, συμπίεση κτλ  κ αφού έχεις φτάσει εκεί που θέλεις ...... Βάλε πρόγραμμα στν εγκέφαλο (φλασαρισμα) μαζί με αβάνς κτλ έτσι ώστε να μπορεί να διορθώνει τα μίγματα ανάλογα τν θερμοκρασία ....
Όλο αυτό θα φτιαχτεί στο δυναμομετρο
Και να αποδώσει τα μέγιστα.......
Κάπου είχα δει ένα ποστ που θα το έκανε το παλικάρι......
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: kourkou στις Αύγουστος 21, 2017, 05:08:23 μμ
Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα στο dorso, manos.
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: alexanderos στις Αύγουστος 21, 2017, 05:54:35 μμ
Εγω παιδια δε θελω να μπω σε τρελες διαδικασιες οχι γιατι βαριεμαι αλλα γιατι δν εχουμε και μηχανικο στα μερη μου ειμαι απο νομο πελλας οποτε θελω να βαλω πραματα οσο το δυνατον λιγοτερο μανουριοζικα δηλαδη θα βαλω ( εξατμιση φιλτρο λαιμο ) και απο κει και περα κατι να δουλευει η μηχανη πιο σωστα δε λεω να δουλευει τελεια απλα να διορθωθουν κενα κλπ οπως ακομα και τωρα που εχει μαμα τελειως , απλα αυτο που θα βαλω θελω να το βαλω και να μη περιμενω καποιο χρονικο διαστημα για να το ξαναρυθμισω που απο τι καταλαβα ετσι ειναι το motocorsaro και to fatduc δηλαδη τα βαζεις και τελος απλα αυτα τα 2 διορθωνουν μονο χαμηλα......ενω boosterplug κλπ θελουν ρυθμιση ανα καποιο καιρο...αν κανω καπου λαθος διορθωστε να ξερω τι να κανω εχω μπερδευτεί  λιγο γιατι καπου διαβασα νομιζω στο ξενο aprilia forum οτι το boosterplug ειναι το πιο εξυπνο κλπ
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: kourkou στις Αύγουστος 21, 2017, 07:17:09 μμ
Το boosterplug έχει δικό του αισθητήρα αέρα και λειτουργεί επικουρικά με τον ήδη υπάρχον γιαυτό και πιθανότατα κάνει μόνο του διορθώσεις (με επιφύλαξη αυτό).
Παρόλαυτα, βρήκες εσύ κάποιον, κάπου να λέει οτι το έβαλε σε dorso και είχε καλό αποτέλεσμα??
Επειδή δεν νομίζω να βρεις, θα πάρεις ρίσκο αν τελικά αποφασίσεις να προχωρήσεις.
Τα ζυγίζεις... και προχωράς.
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: alexanderos στις Αύγουστος 21, 2017, 07:56:35 μμ
στο θεμα που ανοιξα καποιος ειπε οτι  με fatduc και motocorsaro δε θελεις ξανα ρυθμιση αλλα με boosterplug και memjest θελεις. οσο για το boosterplug το βρηκα στο ebay.
http://www.ebay.com/itm/BoosterPlug-Aprilia-SMV-750-Dorsoduro-Plugn-Play-Forget-the-Power-Commander-/112496811299?hash=item1a31551d23:g:wckAAOSwuMFUje~x&vxp=mtr...
 Τους λαιμους και το fatduc τα βρηκα απο AF1 RACING   βαζω και λινκ για καποιον που ενδιαφέρεται.
  https://www.af1racing.com/store/Scripts/prodView.asp?idproduct=56000   
Επισης σκεφτηκα και για γραναζομα να κανα καμια αλαγη for fun οχι οτι μ λειπει ροπη η κατι τετοιο απλα ετσι επειδη τα υπάρχον θελουν αλαγη αν ξερετε κανα καλο συνδιασμο που να δουλευει ομορφα  πειτε ...
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: kato j στις Αύγουστος 21, 2017, 08:08:30 μμ
το 15αρι γραναζι το σκεφτομουν κ εγω σιγουρα θα δουλευεις σε περισοτερες στροφες κ ισως γλυτωνεις λιγο απτον λοξυγγα,αλλα διαβασα εδω μεσα πως σχεδον κανεις δεν εμεινε ευχαριστημενος κ ολοι ξαναγυρισαν στο μαμα και δεν το φορεσα.αν δεν κανω λαθος το κοστος σε afam που φοραω εγω ειναι 35ευρακια.αν δεν σου αρεσει το βγαζεις!
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: JohnnyDD στις Αύγουστος 22, 2017, 11:50:48 πμ
στο θεμα που ανοιξα καποιος ειπε οτι  με fatduc και motocorsaro δε θελεις ξανα ρυθμιση αλλα με boosterplug και memjest θελεις. οσο για το boosterplug το βρηκα στο ebay.
http://www.ebay.com/itm/BoosterPlug-Aprilia-SMV-750-Dorsoduro-Plugn-Play-Forget-the-Power-Commander-/112496811299?hash=item1a31551d23:g:wckAAOSwuMFUje~x&vxp=mtr...
 Τους λαιμους και το fatduc τα βρηκα απο AF1 RACING   βαζω και λινκ για καποιον που ενδιαφέρεται.
  https://www.af1racing.com/store/Scripts/prodView.asp?idproduct=56000   
Επισης σκεφτηκα και για γραναζομα να κανα καμια αλαγη for fun οχι οτι μ λειπει ροπη η κατι τετοιο απλα ετσι επειδη τα υπάρχον θελουν αλαγη αν ξερετε κανα καλο συνδιασμο που να δουλευει ομορφα  πειτε ...

Να έχεις πάντως στο νου σου ότι το FatDuc δεν τοποθετείτε και τόοοοοοοσο εύκολα όπως δείχνει το manual. Όχι ότι είναι και τίποτα τραγικό αλλά θέλει λίγο χώσιμο κάτω απο τη μηχανή. Στο 750 (το δικό μου είναι 2008) δεν υπάρχει φίσα κάτω από το ντεπόζιτο. Η φίσα είναι μερικά εκατοστά μετά τον καταλύτη κάτω από το μοτέρ. Και θα χρειαστεί να βρεις τρόπο να το στηρίξεις κάπου. Το κακό είναι πως δεν είναι εύκολο μετά να "παίξεις" μαζί του μέχρι να το ρυθμίσεις όπως θα ήταν για παράδειγμα αν το είχες κάτω από τη σέλα.

(http://i349.photobucket.com/albums/q400/johnnydd1/IMG_0988_zps3pwgu3wr.jpg) (http://s349.photobucket.com/user/johnnydd1/media/IMG_0988_zps3pwgu3wr.jpg.html)

(http://i349.photobucket.com/albums/q400/johnnydd1/IMG_0989_zpsjzkaa4wp.jpg) (http://s349.photobucket.com/user/johnnydd1/media/IMG_0989_zpsjzkaa4wp.jpg.html)

(http://i349.photobucket.com/albums/q400/johnnydd1/IMG_0991_zpsz4jxfpar.jpg) (http://s349.photobucket.com/user/johnnydd1/media/IMG_0991_zpsz4jxfpar.jpg.html)

(http://i349.photobucket.com/albums/q400/johnnydd1/IMG_1006_zps2ovlaeqz.jpg) (http://s349.photobucket.com/user/johnnydd1/media/IMG_1006_zps2ovlaeqz.jpg.html)

Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: kourkou στις Αύγουστος 22, 2017, 12:09:16 μμ
Για τρίτη φορα, το ξαναλέω... αν αποφασίσεις να βάλεις κάτι στον λ, ΔΕΝ αγοράζεις το fatduc, ΕΙΔΙΚΑ αν εχεις μοντελο πριν το '12 (απο τότε μετέφεραν την φίσα αλλού). Αγοράζεις το motocorsaro που ειναι σχεδιασμένο να μπαίνει στο dorso χωρίς να πρέπει να κάνεις τον Γιουτζιν Τουμς απο τα xfiles.
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: alexanderos στις Αύγουστος 22, 2017, 02:16:58 μμ
εχω το φακτορυ του 10 μοντελο. καπου διαβασα επισης ξεχασα να το αναφερο οτι το motocorsaro ειναι πιο ανθεκτικο απο το fatduc σε καιρικες συνθηκες οποτε ενα σιν παει εκει αν αποφασισω να βαλω κατι στον λαμδα....για να γινω πιο ξεκαθαρος αν και νομιζω οτι εχω γινει εγω αυτο που θελω να βαλω θελω να ρυθμιστει μια φορα οποτε να προχωρισω σε αγορα του motocorsaro?γιατι αν ειναι να βαλω boosterplug που υποτιθετε κανει καλυτερη δουλεια αλλα θελει ρυθμισμα ανα καποια διαστηματα δε θελω.
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: panosk στις Αύγουστος 22, 2017, 03:24:06 μμ
Εγω έφτιαξα ένα motocorsaro μόνος μου γιατί η τιμή που το πουλάνε είναι αστεία μπροστά σ αυτά που έχει μέσα.εμενα μου φάνηκε ότι έκανε δουλειά ,βελτιώθηκε ο λοξυγγας στις χαμηλές.το έβγαλα όταν έβαλα φίλτρο dna όποτε οποίος θέλει του το δίνω να δοκιμάσει


Sent from my iPhone using Tapatalk
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: kourkou στις Αύγουστος 22, 2017, 04:28:13 μμ
panosk σκαμπάζεις απο ηλεκτρονικά?
Καταλαβαίνω πως το κύκλωμα του ειναι τραγικά απλό αλλά εγώ όταν είχα αποπειραθεί να φτιάξω ένα δεν κατάφερα με τίποτα να έχω τις ίδιες μετρήσεις με πολύμετρο, με αυτές που έδινε το motocorsaro και σκέφτομαι μήπως τελικά έχουν αλλάξει κάτι στα κυκλώματα τους.
Ακολούθησα τα σχεδιαγράμματα που κυκλοφορουν για το fatduc με τα ίδια στοιχεία (αντιστάσεις 12-22k, και ποτενσιομετρο 5k).
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: alexanderos στις Αύγουστος 22, 2017, 04:49:33 μμ
Panosk  γιατι το εβγαλες οταν εβαλες φιλτρο dna δε πανε μαζί?? Το λεω γιατι εγω θα βαλω φιλτρο τωρα εξατμιση και μετα θα βαλω το motocorsaro που λεμε.
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: panosk στις Αύγουστος 22, 2017, 08:04:25 μμ
Ήθελα να δω αν θα υπάρχει διαφορά στην απόδοση μόνο με φίλτρο,μου άρεσε όπως δούλευε κ το άφησα έτσι .


Sent from my iPhone using Tapatalk
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: panosk στις Αύγουστος 22, 2017, 08:09:05 μμ
panosk σκαμπάζεις απο ηλεκτρονικά?
Καταλαβαίνω πως το κύκλωμα του ειναι τραγικά απλό αλλά εγώ όταν είχα αποπειραθεί να φτιάξω ένα δεν κατάφερα με τίποτα να έχω τις ίδιες μετρήσεις με πολύμετρο, με αυτές που έδινε το motocorsaro και σκέφτομαι μήπως τελικά έχουν αλλάξει κάτι στα κυκλώματα τους.
Ακολούθησα τα σχεδιαγράμματα που κυκλοφορουν για το fatduc με τα ίδια στοιχεία (αντιστάσεις 12-22k, και ποτενσιομετρο 5k).
Πολύ λίγα κ βασικά από ηλεκτρονικά .εφοσον έκανα τη συνδεσμολογία του σχεδίου κ τσέκαρα συνέχεια κ ότι δουλεύει το ποτενσιομετρο δεν τσέκαρα τιμές που δίνει το motocorsaro.ρυθμισα με το ποτενσιομετρο κ το φέρα εκεί που ήθελα
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: kourkou στις Αύγουστος 22, 2017, 09:10:40 μμ
Οκ τότε να ξέρεις πως το motocorsaro μετρημένο με ποτενσιόμετρο δίνει τιμες που εγώ τουλάχιστον δεν κατάφερα να φτάσω με το DIY σχεδιάγραμμα και στοιχεία του fatduc.
Το είχα δηλαδή στο τέρμα και παρόλαυτα ήταν στη μέση του εύρους που σου επιτρέπει το motocorsaro. Και όταν έβαλα το motocorsaro, για να φτιάξω το "πρόβλημα" όπως πιστεύω εγώ πως ήταν σωστό, χρειάστηκε να πάω πέρα απο τη μέση, σε τιμή δηλαδή που δεν επέτρεπε το DIY.
Με μια επιφύλαξη οπότε.... με το motocorsaro μπορεί να είχες καλύτερο αποτέλεσμα απο οτι είχες με το DIY που έφτιαξες.
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: kato j στις Αύγουστος 22, 2017, 10:37:03 μμ
ποσο κανει ο motocorsaro?κ απο που?
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: kourkou στις Αύγουστος 22, 2017, 10:50:00 μμ
Αυτος τα φτιάχνει, αυτός τα πουλάει.
http://www.ebay.com/itm/Aprilia-Dorsoduro-Factory-SMV-750-Tuning-Exhaust-fuel-injection-Optimiser-/142472229001?hash=item212c01b089:g:V~YAAOSw-FZXkOti&vxp=mtr
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: kato j στις Αύγουστος 22, 2017, 11:48:41 μμ
ευχαριστω!
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: panosk στις Αύγουστος 23, 2017, 01:37:29 πμ
Οκ τότε να ξέρεις πως το motocorsaro μετρημένο με ποτενσιόμετρο δίνει τιμες που εγώ τουλάχιστον δεν κατάφερα να φτάσω με το DIY σχεδιάγραμμα και στοιχεία του fatduc.
Το είχα δηλαδή στο τέρμα και παρόλαυτα ήταν στη μέση του εύρους που σου επιτρέπει το motocorsaro. Και όταν έβαλα το motocorsaro, για να φτιάξω το "πρόβλημα" όπως πιστεύω εγώ πως ήταν σωστό, χρειάστηκε να πάω πέρα απο τη μέση, σε τιμή δηλαδή που δεν επέτρεπε το DIY.
Με μια επιφύλαξη οπότε.... με το motocorsaro μπορεί να είχες καλύτερο αποτέλεσμα απο οτι είχες με το DIY που έφτιαξες.
Τι τιμές δίνει το motocorsaro για να μετρήσω και το δικό μου;
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: kourkou στις Αύγουστος 23, 2017, 11:28:23 πμ
To motocorsaro στο δικο μου πολύμετρο (στα 20k) δίνει 11.5 (τέρμα κλειστό αριστερόστροφα) μέχρι 19.7 (τέρμα ανοιχτό δεξιόστροφα).
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: alexanderos στις Αύγουστος 23, 2017, 08:00:57 μμ
παιδια μη κοροιδεψετε αλλα γνωριζει κανεις αυτο?
http://www.ebay.com/itm/DYNO-BOOST-PERFORMANCE-CHIP-Aprilia-Dorsoduro-750-and-Factory-15-HP-/160864825504?hash=item25744a70a0:g:eE0AAOSwB-1YtrEh&vxp=mtr

ξερει κανεις τι φαση ειναι ? η απατη σκετη?
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: grouvalos στις Αύγουστος 24, 2017, 12:16:40 πμ
Καλησπερα.
Εχω το Shiver και επι 2 περιπου χρονια φοραω το Boosterplug.Εκ πειρας λοιπον μπορω να σας πω οτι δεν χρειαζεται ρυθμιση,μια που το βαζεις και τερμα.Σωστα γραφτηκε οτι εχει δικο του αισθητηρα.Χωρις να εχω καμια  εικονα απο τα αλλα αντιστοιχα,πρεπει να ειναι το πιο ακριβο.
Παρολα αυτα,μπορω να πω οτι η συμπεριφορα της μηχανης αλλαξε σε μεγαλο βαθμο.Με DNA και τελικα τιτανιου,το σκορτσαρισμα βελτιωθηκε πολυ.Δεν εγινε βεβαια Honda,αλλα απο αυτο που ηταν πριν,μερα με τη νυχτα.
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: alexanderos στις Αύγουστος 24, 2017, 12:46:38 μμ
Ωραια μια χαρα μου ακούγεται ίσως βαλω και τα δυο και motocorsaro και boosterplug οπως ειχε προτεινει ενα παιδι.
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: Vaggelis DD12 στις Αύγουστος 24, 2017, 03:06:55 μμ
Ρε παιδιά να κάνω μια ερώτηση? Η λογική του fatduc και λοιπόν συσκευών είναι να κάνει πιο πλούσιο το μίγμα ειδικά με πιο ανοικτό φίλτρο όταν δουλεύεις μαμά και δεν βάζεις κάτι επάνω τύπου power commander.  Ποιος ο λόγος να το χρησιμοποιήσεις όταν έχεις τον χάρτη που είναι φτιαγμένος για εξατμίσεις και ελεύθερο φίλτρο?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: kourkou στις Αύγουστος 24, 2017, 03:54:16 μμ
Βαγγέλη το 750 δυστυχως δεν ειναι οπως το 1200. Εχει τελείως άλλα ηλεκτρονικά.
Δεν υπάρχει χάρτης για ανοιχτά τελικά για το 750, και η λειτουργεία του χωρίζεται σε δύο μέρη, το closed loop και το open loop. Το closed στηρίζεται στις τιμές του αισθητήρα λ και η ecu δεν δέχεται τροποποιήσεις. Οπότε ο μόνος τρόπος να δώσεις περισσότερο καύσιμο ειναι να μπλοφάρεις την ecu με τα ημίμετρα που αναφέρθηκαν πιο πάνω στο thread εδώ.
Το fatduc επιτρέπει να δώσεις λάθος τιμες στην ecu απο τον λ, ετσι ωστε να την αναγκάσεις να κάνει πιο πλούσιο το μίγμα, ΜΟΝΟ στο closed loop ομως. (Μέχρι περίπου τις 6k στροφές και μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα απο ακινητοποίηση της μηχανής (περί τα 8sec)). Απο εκεί και πέρα αναλαμβάνει η χαρτογράφηση που έχει η ECU και κάνει τις διορθώσεις που χρειάζονται παραμένοντας όμως μέσα σε συγκεκριμένα όρια για λόγους συμμόρφωσης σε εκπομπές ρύπων.
Για διάφορους λόγους λοιπόν το 750 έχει.... ιδιαίτερη λειτουργία σε χαμηλές στροφές και ανάλογα με την χρήση που κάνει κάποιος μπορεί να τον ενοχλεί, μπορεί και όχι. Όποιον λοιπόν τον ενοχλεί η ασθενικά φτωχή αναλογία αέρα/καυσίμου σε χαμηλές στροφές, ο μόνος τρόπος για να αναγκάσει τη ECU να κάνει διορθώσεις και να κάνει πιο πλούσιο το μίγμα, ειναι να μπλοφάρει τις τιμές του λ.

Χάρτης για το dorso 750 δεν βγήκε ποτέ.
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: Vaggelis DD12 στις Αύγουστος 24, 2017, 10:30:16 μμ
ουπς, δεν ήξερα για την χαρτογράφηση του 750.
Είχα ένα kev's mod κάποια στιγμή σε ένα 660 για να πηγαίνω στην δουλειά και αν το motocorsaro κάνει τουλάχιστον την ίδια δουλειά, πιστεύω πως αξίζει τα 60€ του ebay.
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: kourkou στις Αύγουστος 25, 2017, 12:15:35 πμ
Το kev's mod ειναι το αντίστοιχο boosterplug/memjet, όχι το fatduc/motocorsaro.
Το kev's mod ειναι αντίσταση στον αισθητήρα αέρα, τα fatduc/motocorsaro ειναι στον λ.
Το ένα συμπληρώνει το άλλο.
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: bip-bip manos στις Αύγουστος 25, 2017, 05:13:00 πμ
Το βλέπω εγώ με τα ποντεσιομετρα να κάνετε ψιλά κανένα στέγνωμα και να πάρετε το κύλινδροπιστονο στν μασχάλη!!!
Τίτλος: Απ: FatDuc Motocorsaro Boosterplug
Αποστολή από: Πυξιδας στις Ιούλιος 25, 2022, 10:01:19 πμ
Ρε παιδιά να κάνω μια ερώτηση? Η λογική του fatduc και λοιπόν συσκευών είναι να κάνει πιο πλούσιο το μίγμα ειδικά με πιο ανοικτό φίλτρο όταν δουλεύεις μαμά και δεν βάζεις κάτι επάνω τύπου power commander.  Ποιος ο λόγος να το χρησιμοποιήσεις όταν έχεις τον χάρτη που είναι φτιαγμένος για εξατμίσεις και ελεύθερο φίλτρο?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
επειδη πρωι πρωι διαβαζω διαφορα..για παρτε ματι,αν και εχει περασει καιρος...

Latest update on fuel consumption: Best I got recently as posted in another thread is 4.6 LT/100 after a 120 km tour on a nice mountain road doing mostly 80 to 100 kph riding with a newby rider who was going easy. More typically indicating about 6.5 LT/100 in Sport mode and having fun. Could be a lot worse going along in stop and go traffic. Most of my riding tends to be on nice twisty mountain roads which we have an abundance of here.
The bike is a 2011 DD1200 with 12000 km on the clock. Has latest stock update ECU, Fatduc set to 13.5, GPR pipes and DNA airfilter. Runs cleanly, pulls hard, decent fuel economy. Typically about 150km to fuel light on and taking about 10 ltrs to fill at that point, meaning there is 5 or 6 ltrs left. Simple math would mean that when the light comes on and the counter starts, you would have about half of whatever km's it took to get there, ie if the light is on at 100km you have another 50km to go to flameout or if it comes on at 150 km you have 75km more to go, which would be typical.
It seems that some are not quite grasping how early the light comes on and panicking into finding fuel right then, rather than realizing that you have just used 2/3 of your fuel and have many more km to go. It might have been more intuitive if this had been programed to come on with 2 Ltrs left.
At these numbers, I do not find the fuel or lack of capacity much of an issue. After an hour or two of riding, I am usually looking to step off the bike for a bit anyways, and if I am touring somewhere more remote it is a simple mater to just pack some more fuel in aux tanks. T

και..
Ok, further to this, I just came back from a 1000km road trip to Winthrop, Washington with many twisty road side excursions along the way. My friend Dave on his Ducati Diavel which made a very good match with the Dorso. Power about the same and I might have had a slight advantage in the cornering. Anyways, as far as fuel goes I was averaging between 6 to 7 L/100km while riding sportingly but mostly in T mode for more precise throttle control.
The bike was set up well by the previous owner: latest map and a Fatduc set to 13.5, GPR pipes. I think that anyone getting worse fuel economy than this should check to see that they have the latest map and also seriously consider installing the Fatduc. I understand that as delivered from the factory, the DD 1200 was very lean in the 1500 to 5000 rpm range to try to get through emissions testing. With the newer map and a Fatduc this can be adjusted out to just about perfect and the bike will run cleanly and pull or cruise nicely from about 2500 rpm up. Without these mods the bikes run poorly in this range encouraging riders to rev it higher even when going easily and this in turn ruins fuel economy.
I even have a 15T front sprocket installed on the bike by the previous owner who must have liked it for around town or very tight twisties. I have purchased a stock 16T that will go on shortly and expect that this should have positive influence on the fuel economy. This last trip I was constantly grabbing for 7th gear because 6th was way too low for the speeds we were traveling and the engine certainly seemed capable of pulling something higher.
Expecting 6L/100km and about 180 km to low fuel light, 250 km to empty once the new sprocket is on..... T

και..
https://www.apriliaforum.com/forums/showthread.php?239683-Outrageous-fuel-consumption/page3