APRILIA BIKERS HELLAS
Aprilia 650cc - 50cc Motorcycles => Pegaso 650 Cube and IE => Μήνυμα ξεκίνησε από: ΔΗΜΗΤΡΗΣ στις Νοέμβριος 27, 2005, 04:28:33 μμ
-
Ακουστε πως εχει το πραγμα:
Ειναι Σαββατο απογευμα και εχω κανονισει να βγω για καφε με ενα φινο γκομενακι. Ετοιμαζομαι και κατεβαινω στο γκαραζ ολος χαρα να παρω τον πηγασο μου. Παιρνει μπρος αλλα με κατι μπουκωματα που ακουστηκαν σβηνει. "Ελα βρε καλο μου βρε χρυσο μου..." Τιποτα! Το check κανονικα, η μιζα ενταξει αλλα τιποτα! Μεχρι τοτε ειχα κανει 4000 χλμ. Την πικρα μου την φανταζεστε.
Απογοητευμενος και μην επιμενοντας αποχωρω στα ιδιαίτερα διαμερισματα μου. Αρχιζω και αναρωτιεμαι εαν η αιτια ηταν το μπανακι που της εκανα το μεσημερι ή μηπως επρεπε να ακουσω καποιοιυς που μου ελεγαν να μην παρω Aprilia;
"Ωχ -λεω-αν ειναι αυτο την στρουμφισαμε". Εντρομος μπαινω στο site και ψαχνω για βοηθεια. Ευτυχως ο Powerphot ηταν on-line και με καθησυχασε λεγοντας μου πως ηταν το μπουζι.Την στιγμη αυτη το πιο πιθανο ενδεχομενο ηταν να εχει κρατησει νερο η πιπα και να βραχυκυκλωσε.
"Με σαλιο και υπομονη..." τη Δευτερα πουρνο πουρνο κατεβαινω στο συνεργειο. "Το και Το...". Με το παλικαρι ανεβαινουμε στο σπιτι μου (απο τη μια ακρη της Λαμιας στην αλλη δηλαδη)και εχοντας μαζι μας μπουζι και εργαλεια καναμε την αλλαγη.
Και ώ το θαυμα: Η μηχανη παιρνει μπρος!!!
Το κόστος;
2 μπουζι (1 αλλαγη και 1 καβατζα)+ εργατικα + επισκεψη κατ' οικον =10 Ε!!!!!!!!!!!!!!!!
Μεχρι εδω καλα.
Κοιταζοντας το μπουζι διαπιστωσαμε πως η παρουσια υγρασίας απο την μερια του ηλεκτροδιου (απο μέσα στο κινητηρα δηλαδη) ηταν περισσοτερο απο εντονη. Το μπουζι ηταν καταμαυρο και με με μια υγρη επικαλυψη ομοια με γρασσο. Η διαγνωση του μηχανικου ηταν πως αιτια ηταν το νερο στη βενζινη.
Για να σας πω την αληθεια στην αρχη δεν τον πιστεψα. Απο το ιδιο πρατηριο βαζω βενζινη και στο αυτοκινητο και αν υπηρχε θεμα νοθειας θα φαινοταν στους αισθητηρες Λ οπως και ειχε γινει στο παρελθον. Υπεθεσα πως εαν ηταν αυτο το αιτιο θα την είχα πατησει σε καποιο πρατηριο στην Αθηνα.
Ελα ομως που ακριβως σε 2 βδομαδες παρουσιαζει το ιδιο πραγμα! Ακομη πιο μαυρο το μπουζι. Και αφου μεχρι τοτε δεν ειχα ξαναγεμισει βενζινη πειστικα πως αντι για αμολυβδη μου εβαζαν νερο βρυσης. Αλλαζοντας το μπουζι και επισκεπτομενος την αντιπροσωπεια το βαζουμε κατω και το κανουμε check με το axone. Ολα καλα με το μιγμα και το injection.
Αρα οντως εφταιγε η βενζινη.
Βαζοντας ενα βελτιωτικο στο ντεποζιτο και με χρηση 100αρας για τα επομενα 2 γεμισματα ολα πανε ρολοϊ. Απο τοτε και μπανιο την εκανα και ταξιδι. Κανενα προβλημα.
Γι' αυτο ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΕΤΕ!
Υ.Γ. : Στο επομενο service που θα αλλαξω μπουζι ενδεικνυται να βαλω Spilfire, Bosch,ιριδιου ή κατι αλλο; :-D
-
για με να να βαλεις ιριδιου τελεια καυσυ ασυζητητη
-
astynomos wrote:
......Αρχιζω και αναρωτιεμαι εαν η αιτια ηταν το μπανακι που της εκανα το μεσημερι .........
.......το πιο πιθανο ενδεχομενο ηταν να εχει κρατησει νερο η πιπα και να βραχυκυκλωσε.
........... Η διαγνωση του μηχανικου ηταν πως αιτια ηταν το νερο στη βενζινη......
.............Απο το ιδιο πρατηριο βαζω βενζινη και στο αυτοκινητο και αν υπηρχε θεμα νοθειας θα φαινοταν στους αισθητηρες Λ οπως και ειχε γινει στο παρελθον. ............
Ελα ομως που ακριβως σε 2 βδομαδες παρουσιαζει το ιδιο πραγμα! Ακομη πιο μαυρο το μπουζι. Και αφου μεχρι τοτε δεν ειχα ξαναγεμισει βενζινη ............Αρα οντως εφταιγε η βενζινη.
Γι' αυτο ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΕΤΕ!
Δημήτρη μπράβο και χαίρομαι που λύθηκε το πρόβλημα.
Κοίταξε όμως, υπάρχει και άλλη μια περίπτωση που ξέχασα να σου πω αλλά το θυμήθηκα τώρα που έλεγες για νερό στο μίγμα.
Το θεωρώ λίγο απίθανο (αλλά όχι σπάνιο) να σου έβαλαν νερό μαζί με την βενζίνη, κι αυτό γιατί;
Αν προσέξεις στην τάπα του ρεζερβουάρ κάτω απο το προστατευτικό της κλειδαριάς αριστερά, έχει μία μικρή τρύπα για τον εξαερισμό. Λοιπόν, η θα πρέπει να ΜΗΝ ρίχνεις νερό εκεί με πίεση όταν πλένεις, η να βάζεις απο πριν μια φαρδιά αυτοκόλλητη ταινία για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Όταν πέφτει νερό εκεί στην "γούβα" της κλειδαριάς είναι απίστευτη η ταχύτητα με την οποία εισχωρεί μέσα απο την τρύπα. Όταν η μηχανή είναι στερεωμένη στο πλαϊνό stand γέρνει προς τα εκεί και μαζεύει συνέχεια νεράκι.
Άν μετά όταν "σκουπίζεις" κάνεις και το λάθος και ανοίξεις την τάπα για να καθαρίσεις καλύτερα τότε φεύγει ο αέρας που υπάρχει μέσα στο ντεπόζιτο κι αυτομάτως το νερό που υπάρχει εκεί ρουφιέται απο την τρύπα μέσα στην βενζίνη. Το έχω δει να συμβαίνει αλλά το πρόλαβα ευτυχώς αμέσως και σαν αποτέλεσμα ήταν να πάθω το ίδιο που έπαθες εσύ, αλλά ευτυχώς ΜΟΝΟ μια φορά
η διαφορά μας είναι ότι μάλλον "ΕΧΩΣΕΣ" περισσότερη ποσότητα νερού απο εμένα. :-D :-D :-D
Γιαυτό άλλη φορά πρόσεχε στο πλύσιμο.......στο στίψιμο μη την φοβάσαι :-D :-D :-D αντέχει.
-
To 'φινο' γκομενάκι που λες, έμαθα ότι τη μέρα που δεν πήγες να την πάρεις τα έφτιαξε με άλλον... ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
(χωρίς πλάκα) :-P
-
timplas wrote:
To 'φινο' γκομενάκι που λες, έμαθα ότι τη μέρα που δεν πήγες να την πάρεις τα έφτιαξε με άλλον... ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
(χωρίς πλάκα) :-P
ΩΩΩΩΩχχχχ πάει κι αυτό το μπουζί.......
:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
-
Με τετοιες κουκλες μηχανακια που εχουμε θα ερθουν κιαλες αλλα και αυτες οι πονεμενες που μας αφησαν
:-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(
-
Σωστος ο RSVF!!!!!!!!!!!
-
Ρε Νικολα, το σωληνακι εξαερισμου δεν εχει προστασια αντεπιστοφης;
και κατι αλλο. Στο manual λεει για μια ταπα που πρεπει να την αφαιρουμε μετα απο καθε πλυσιμο.Αλλα και πιο πριν στην συντηρηση λεει πωσ την ιδια ταπα πρεπει να τη βγαζουμε καθε 6000 χλμ , αν δεν κανω λαθος. Στο συνεργειο μου ειπαν να μην την βγαζω.
Τι σκ...τα πρεπει να κανουμε;
Γ..ω τους Ιταλους μου μεσα!
-
astynomos wrote:
Ρε Νικολα, το σωληνακι εξαερισμου δεν εχει προστασια αντεπιστοφης;!
Δημήτρη. αυτό το ...."φαινόμενο" πρέπει να το δεις να γίνεται για να το καταλάβεις δεν μπορώ να στο περιγράψω εδώ.
astynomos wrote:
και κατι αλλο. Στο manual λεει για μια ταπα που πρεπει να την αφαιρουμε μετα απο καθε πλυσιμο.Αλλα και πιο πριν στην συντηρηση λεει πωσ την ιδια ταπα πρεπει να τη βγαζουμε καθε 6000 χλμ , αν δεν κανω λαθος. Στο συνεργειο μου ειπαν να μην την βγαζω.
Αυτή την τάπα σπάνια την έχω βγάλει 1-2 φορές :io:
-
Τώρα που λέτε για τα μπουζί εγώ στο ATLANTIC έχω αλλάξει δύο φορές έχοντας κάνει 500 χλμ.Τη πρώτη φορά λίγες μέρες αφότου αγόρασα το μηχανάκι και τη δεύτερη την προηγούμενη Παρασκευή.Και τις δύο φορές πλήρωσα 10€ το καθένα (περασμένο) και μου είπαν ότι είναι ακριβό γιατί είναι διαφορετικό από τα κοινά μπουζί.Ο τύπος του είναι NGK 6263 CR9E.Ξέρει κανείς να μου πει αν όντως αυτό το μπουζί έχει τα λεφτά του ;
:io: :io:
-
thomass wrote:
Τώρα που λέτε για τα μπουζί εγώ στο ATLANTIC έχω αλλάξει δύο φορές έχοντας κάνει 500 χλμ.Τη πρώτη φορά λίγες μέρες αφότου αγόρασα το μηχανάκι και τη δεύτερη την προηγούμενη Παρασκευή.Και τις δύο φορές πλήρωσα 10€ το καθένα (περασμένο) και μου είπαν ότι είναι ακριβό γιατί είναι διαφορετικό από τα κοινά μπουζί.Ο τύπος του είναι NGK 6263 CR9E.Ξέρει κανείς να μου πει αν όντως αυτό το μπουζί έχει τα λεφτά του ;
:io: :io:
Θωμά δεν ξέρω για το Atlandtic αλλά ο πήγασος έχει ένα μπουζί (NGK R DR8EB), έχει περίπου 2 ευρώ.
Υπάρχει και αντίστοιχο που δουλεύει αλλά ο κωδικός του έχει διαφορά σε ένα γράμμα το (R) νομίζω.
Αυτό δηλώνει ότι είναι "αντιπαρασιτικό" εμποδίζει δηλ τα παράσιτα να φτάνουν στον εγκέφαλο.
Ξαναλέω ότι δεν γνωρίζω αν το Αtlantic δουλεύει με τον ίδιο τρόπο. Στον πήγασο πάντως αν βάλεις αντίστοιχο ανάβει μόνιμα το λαμπάκι επειδή δεν είναι αντιπαρασιτικό.
Αυτά δεν τα έβγαλα απ' το μυαλό μου :ke: αλλά μου τα είπαν σε συνεργείο. (αυτοί δεν ξέρω απο που τα έβγαλαν).
Αν ξέρει κάποιος κάτι σχετικό ας το πει. :io:
-
εγω θα πω ενα πραγμα....οχι πλυσιμο με πιεση νερου!αν δειτε και στο manual εχει φωτο που δειχνει οτι ριχνουμε νερακι με το λαστιχο πολυ χαλαρα!τουλαχιστον στο δικο μου manual το δειχνει.
-
astynomos wrote:
Ρε Νικολα, το σωληνακι εξαερισμου δεν εχει προστασια αντεπιστοφης;
και κατι αλλο. Στο manual λεει για μια ταπα που πρεπει να την αφαιρουμε μετα απο καθε πλυσιμο.Αλλα και πιο πριν στην συντηρηση λεει πωσ την ιδια ταπα πρεπει να τη βγαζουμε καθε 6000 χλμ , αν δεν κανω λαθος. Στο συνεργειο μου ειπαν να μην την βγαζω.
Τι σκ...τα πρεπει να κανουμε;
Γ..ω τους Ιταλους μου μεσα!
Η ταπα αυτη ειναι η απορροη του φιλτροκουτου,και ναι πρεπει να την ανοιγεις μετα απο καθε πλυσιμο.
-
powerphot wrote:
Αν προσέξεις στην τάπα του ρεζερβουάρ κάτω απο το προστατευτικό της κλειδαριάς αριστερά, έχει μία μικρή τρύπα για τον εξαερισμό.
στην ταπα εχει δυο τρυπες. η αριστερη ειναι η αποχετευση των "ομβρυων υδατων" της ταπας, και πρεπει να τσεκαρουμε συχνα οτι δεν εχει βουλωσει(ριχνουμε νερο πανω απο την ΚΛΕΙΣΤΗ ταπα, και προσεχουμε να αδειαζει απο το αντοστοιχο σωληνακι χαμηλα πισω απο το stand). ενας πιο ανωδυνος τροπος δοκιμης ειναι να εφαρμοσεις σφιχτα μια συριγγα στην τρυπα (ΧΩΡΙΣ ΒΕΛΟΝΑ) και να πρεσαρεις αερα. αν εχει βουλωσει δεν περναει ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ.!
η πισω δεξια τρυπα ειναι υπερυψωμενη και ειναι η εξαερωση του τεμποζιτου. οταν η ταπα ειναι κλειστη δεν μπορει να μπει νερο απο εκει, γιατι φραζει με ενα λαστιχακι που βρισκεται στην κατω μερια της ταπας.
Αρα πρεπει να προσεχουμε κυριως οταν βαζουμε βενζινη σε μερες που βρεχει, και δεν ειμαστε σιγουσοι οτι η αποστραγγιση λειτουργει σωστα.
-
Παρτε να δειτε και μια φωτο απο το μπουζι!
Οι μαυριλες που φαινονται στην πανω γωνια ειναι το καρβουνο που αφηνε στο χερι.
-
Κράτα το για μαρκαδόρο astynome! (χάλια είναι...)
-
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ XPEIAZOMAI ΒΟΗΘΕΙA ΕΠΙΓOΝΤΟΣ ΜΕ ΛΕΝΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ Κ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΑΡΤΑ ΕΧΩ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΕΝΑ PEGASO 650 IE ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑ ΜΠΟΥΖΙ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΑ ΤΑ ΜΠΕΚ Ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΝΑΙ ΜΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟ ΡΕΛΑΝΤΙ ΠΙΟ ΣΤΡΩΤΑ ΚΑΙ ΣΒΗΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΠΑΝΙΑ ΣΤΟ ΡΕΛΑΝΤΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 4500 RPM ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΠΤ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΠΙΑΣΜΑ ΣΑΝ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΚΑΤΙ ΕΒΓΑΛΑ ΤΟ ΜΠΟΥΖΙ ΚΑΙ Μ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΤΕΓΝΗ ΚΑΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΦΕ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΤΗΡΙΣΑ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΖΕΣΤΕΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΙΕΙ ΠΗΓΑ ΝΑ ΜΟΥ ΣΒΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΛΑΒΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΛΑΜΠΑΚΙ ΔΕΝ ΕΣΒΗΣΕ...ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ Μ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ?