0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
τελικα πηγα σημερα,αλλξα θερμοστατη..η θερμοκρασια δεν ξεπερναει το οριο,και αναβει κανονικα το βεντιλατερ..αλλα,δε μ αρεσει και ξενερωνω..σε πορεια δουλευει ενα τσικ κατω απο τη θερμοκρασια που μπαινει το βεντιλατερ,στα ορια δλδ,ανοιγει για λιγο το κυκλωμα,το ριχνει 5 βαθμους,και μετα παλι στο 90παρα..(90 ειναι το τερμα ειπαμε)πηρα τηλεφωνο,μου λεει θα στρωσει αυριο μεθαυριο,εγω δε τον πιστευω,οποτε αυριο μεθαυριο που ΔΕΝ θα εχει στρωσει,θα παω να μου βγαλουν τελειως το θερμοστατη να δουλευει συνεχεια το ψυγειο οπως παλια δηλαδ που ειχε κολησει ανοιχτος...(πριν κολλησει κλειστος προχθες κ ανεβαζει θερμοκρασιες)αυτα..απλα θα παει τσαμπα ο καινουριος θερμοστατης 43ε...
Κανεις λαθος αλλα δεν μπορω να σου επιβαλω την γνωμη μου. Εχε υπ οψιν σου παντως οτι το λιγοτερο που προκαλει ειναι αυξηση της καταναλωσης μεχρι κ ρηγμα στο καπακι.
καταλαβαινω πως το λες,αλλα επιμενω για το συγκεκριμενο αμαξι δεν ισχυει αυτο.μιας και δουλευε με ανοιχτ θερμοστατη 10ετιες,τα μονα προβληματα ηταν οταν εκαψε φλατζα σε κινηση στην πατρα παλια που τα ξερασε ολα,και ειχε μολις 96 βαθμους εκεινη τη στιγμη.αυξηση της καταναλωσης θα ειναι μηδαμηνη μιας και πιανει αμεσως θερμοκρασια λειτουργιας και χωρις θερμοστατη.ριγμα στο καπακι θα προξενηθει αν συνεχισει μετα την ''επισκευη'' του θερμοστατη και δουλευει τοσο ψηλα οσο ανεβαινει και η θερμοκρασια περιβαλλοντος λογω καιρου σιγα σιγα.εμπειρικα,ιδιοκτητες και μαστορες,αφαιρουσαν το θερμοστατη απο τα συγκεκριμενα μοντελα λογο υπερθερμανσης.απλα ειναι πολυ λιγα λογω παλαιοτητας αυτα που μπορω να βρω στο νετ και το εγραψα εδω μηπως εχει γνωση παραπανω,κανενας με τον ιδιο κινητηρα μιας και ειχε πολυφορεθει.ηδη ο bip-bip που ειχε το ιδιο μοτερ μου ειπε και αυτος την αποψη του και τις πατεντες του.μιλαμε για ενα μοτερ οσο πιο απλο παει χωρις ηλεκτρονικα και αισθητηρες παντου.ευχαριστω παντως για τις απαντησεις σας
δεκτα ολα αυτα,απλα καποιες φορες,η εφαρμογη τους δεν ειναι παντοτε δυνατη στην πραξη,εξαρτωμενη απο πολλους παραγωντες καθε φορα,και ξαναλεω πως δεν ειναι η λυση στο προβλημα η αφαιρεση του θερμοστατη,ουτε επισκευαζεται η ζημια,απλα παρακαμπτεται το προβλημα,γιατι με ενδειξη 90 ειναι οριακα..με ''ενδειξη'' ξαναλεω..απλα καποιες τετοιες μπακαλιστικες λυσεις ειναι πιο συμφερουσες και αποδεκτες υπο ορισμενες συνθηκες,
ετσι για την ιστορια..με το που καλοκαιριασε η κατασταση ηταν τραγικη με το βεντιλατερ να μη σταματαει να δουλευει..ετσι λοιπον καναμε μια τρυπα στο θερμοστατη 5mm να κυκλοφορει νερακι ελευθερο,για δοκιμη,να μη τον αφαιρεσω τελειως και κατι παει να γινει...αν και αμα ανεβει κι αλλο η θερμοκρασια με βλεπω να τον καταργω τελειως να ξενοιασωκαλα μπανια τωρα!
Παράθεση από: Μητσαρας στις 11/06/12, 17:37ετσι για την ιστορια..με το που καλοκαιριασε η κατασταση ηταν τραγικη με το βεντιλατερ να μη σταματαει να δουλευει..ετσι λοιπον καναμε μια τρυπα στο θερμοστατη 5mm να κυκλοφορει νερακι ελευθερο,για δοκιμη,να μη τον αφαιρεσω τελειως και κατι παει να γινει...αν και αμα ανεβει κι αλλο η θερμοκρασια με βλεπω να τον καταργω τελειως να ξενοιασωκαλα μπανια τωρα! Στα ελεγα εγω αλλα δεν ακους!!!! ασε μονο το κουφαρι απο τον θερμοστατη!!!